Zadarski studenti vraćaju blagdanima pravi smisao – dolazi BOŽIĆić!

0


Kako bi blagdanima vratili njihov pravi smisao, zadarski studenti ove godine odlučili su dekomercijalizirati Božić!

Pregršt zanimljivih radionica i edukacija za djecu, druženja sa Svetim Nikolom, Svetom Lucom i Djedom Božičnjakom dio su velikog projekta „BOŽIĆić“ koji počinje u utorak u caffe baru Callegro. Program počinje dolaskom Svetog Nikole i Krampusa te nastupom sveučilišne a capella grupe A.K.A. Crescendo, a završava na Badnjak. Glavni cilj ovog projekta je odmak od shopping centara i materijalističkih običaja te vraćanje pravog duha u ovom blagdanskom razdoblju.

bozicic-slika-3– Ove godine napravili smo program koji je namijenjen upravo najmlađima, kako bi oni mogli doživjeti pravi božični duh, te se kroz radionice educirati i družiti, kazao nam je 23-godišnji student Frane Jurjević koji je jedan od organizatora ovog događaja koji će se odvijati na Forumu i u caffe baru Callegro. Taj su prostor baš za ovu prigodu uredili studenti završne godine arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Njihova glavna ideja bila je da s neobičnim ukrasima dekoriraju prostor kako bi se djeca tamo osjećala kao da su u pravoj kući Djeda Božićnjaka. U tom specifično uređenom prostoru odvijat će se i dječje radionice na kojemu će se djeca družiti s Djedom, vilenjacima, gledati filmove inspirirane božičnim duhom, ali i postati pravi mali Djedovi pomagači. Na radionicama će izrađivati i simbolične poklončiće koji će im ostati kao uspomena na divna druženja.
– Od početka projekta pa do njegovog kraja, želimo iznenaditi naše građane. Svake subote na Forum će na što neobičniji način dolaziti Djed Božičnjak, čiji će se posjet pretvoriti u atrakciju, nakon čega će djeca imati priliku družiti se s njim i njegovim pomagačima, rekla nam je jedna od studentica, Ana Franić.bozicic-slika-2

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime