Zajednica športskih udruga Makarske obojena je crvenom bojom!

0

Ideološka zaslijepljenost članova Izvršnog odbora zajednice, zamislite, športskih udruga Grada Makarske koji su uglavnom članovi lijevog krila partije, a njihov izbor nagrada u sportu za 2017. godinu u najmanju ruku je čudan

Najtragičnije je to što je izbor vezan uz ideologiju, nagrađeni mogu biti samo oni koji su svjetonazorski lijevog predznaka. Pođimo od kategorije športskih nada, važno je da si naučio skočiti u bazen ili da si otrčao krug na atletskoj stazi te da si član rukometnog ili veslačkog kluba i odmah ćeš biti proglašen nadom godine. A zapravo nada godine mogu biti igrači pionirske momčadi HRNK Zmaja, a evo iz kojih razloga. Naime, ti mladi nogometaši u 2017. su bili pobjednici kupa NS ŽSD, a u završnici su ispali tek nakon izvođenja jedanaesteraca od prvoligaša Intera iz Zaprešića. Nadalje se natječu u 1. ligi nogometnog središta Split i postižu jako dobre rezultate. Za napomenuti je da u ovoj ligi igraju klubovi poput Hajduka, Šibenika, Solina, Zadra, Dubrovnika, Junaka i da ne nabrajamo dalje. Žamić, Škorlić i Botica igrali su i za reprezentaciju Dalmacije, a nisu bili ni blizu nagrađenih kao ni njihov trener.

Apfelu dvije nagrade, a nisu osvojili ništa!

Malonogometnom klubu Novo vrijeme Apfel pripale su dvije nagrade, a da zapravo nisu osvojili ništa. Taj klub u kojem uglavnom igraju igrači koji sa Makarskom nemaju veze su zapravo profesionalci i oni bi trebali biti izuzeti iz ovih nagrada. Iz BK Makarska dolazi najbolji javni djelatnik, on svakako može dobiti nagradu kluba, a grada nikako. Nakon dugog niza godina ukinuta je dodjela nagrade za životno djelo u športu, vjerojatno kandidat koji je imao sve uvjete za ovu nagradu nije član partije. A da apsurd bude veći prošle je godine dopredsjednica udruge nagradu za životno djelo dodijelila svome ocu! Prošlih godina nagrade su dodjeljivane nekakvim Borićima, Sesama, Židićima koje u svijetu sporta u Makarskoj gotovo nitko i ne poznaje. I zna se da su svi oni lijeve proviense. Ragbi i kickboxing klub nisu nikoga ni predlagali za ove nagrade, i jedni i drugi kažu da nema smisla nikog predlagati bez obzira na rezultate kad znaju da neće biti izabrani. A zapravo su članovi ragbi kluba (Kovačić, Puharić, Grle) standardni reprezentativci Hrvatske, dok je Svaguša kapetan juniorske reprezentacije koja se plasirala na prvenstvo Europe. Da i ne govorimo kako su dobre rezultate na europskom prvenstvu ostvarili članovi KB Mawashi.

U Izvršnom odboru sjedi i član plesnog kluba?!

A da nije smiješno bilo bi tragično, u Izvršnom odboru zajednice sjedi i član plesnog kluba čiji se članovi mogu nabrojiti na prste jedne ruke, dok Zmaj, Mawashi i Makarska Rivijera nemaju svoje predstavnike. Radi ovakve diskriminacije članovi Izvršnog odbora zajednice u najmanju ruku bi trebali podnijeti ostavke i ispričati se svekolikoj sportskoj javnost Makarske. Napomenimo da oni dolaze iz malonogometnog, veslačkog, vaterpolo i rukometnih klubova, njihova imena ne treba spominjati jer će se oni sami prepoznati. A osim toga ti klubovi nemaju ni trećinu od ukupnog broja registriranih natjecatelja pa je to još jedan primjer kako manjina terorizira većinu. I za kraj, prošli izbori u Makarskoj su pokazali da crveni u njoj nemaju većinu. Stoga bi bilo logično da se ovi klubovi odreknu više od pola primanja koji njihovi klubovi dobivaju iz gradskog proračuna, pa bi možda tada prihvatili činjenicu da se treba odreći stranačke pripadnosti dok su još većina u zajednici.

1 KOMENTAR

 1. Neznas ko je u ovome gradu gori,crveni i crni,plavi ili zuti.
  Zmaj se financira direktno iz proracuna i nije u zajednici.Ali drugi problem Zmaja je sto se sad profilirao kao,u najmanju ruku,privatno vlasnistvo.Kaze se u clanku,da je trebalo nagraditi trenera i djecu koji su osvojili kup,i da trebalo je.Pogotovo trenera kojeg iznimno cijenim.Ali da li je prosle godine trebalo nagraditi juniore koji su bili također odlicni i igrali protiv Istre 1/18 finala kupa,njihova trenera koji je zivio sa tim momcima?A zamislite sta je nova uprava napravila?Potrali trenera kao nagradu za sve sto je napravio pozitivno sa tom generacijom.E pitam Vas da li je to moralno i posteno?

 2. Pripametni autoru ovog teksta………bez želje za polemiziranjem i detaljnjijim analiziranjem dajem opasku samo na ono…….”prošlih godina nagrade su dodjeljivane nekakvim Borićima……koje u svijetu sporta u Makarskoj nitko ne poznaje……..BORIĆ je dao veliki dio svog života veslanju, i ne samo da ga poznaje Makarska nego ga poznaje i Svjetska Veslačka asocijacija…….a Tebi autoru ovog teksta preporučujem da se zapitaš poznaš li sam sebe

   • ….kada se vec daju nagrade za Sport svakome u Makarskoj zasto onda ne i meni? Nisam Makaranin,
    nemam veze sa “sutkinjom”, nisam korumpiran, nemam nikakvih naklonosti prema sportu,kao Hrvat bavim se samo hrvanjem, onim
    VAZNIM………

 3. Je li to onaj Borić šta je kaza, dajte mi Skeline pa ču vam pokazat..
  Onaj Borič kojemu si veslači vesali kao u pasarama?
  Ajte kvragu skupa sa njin blekovi

 4. Istina je da su juniori Zmaja prošle takmičarske sezone igrali završnicu nogometnog kupa Hrvatske i u šesnaestinifinala izgubili od prvoligaša Istre. Trener juniora bio je Mirko Selak i zaslužan je za dobre igre i njihove rezultate. Istina je i to da on nema trenersku licencu, a istina je i to da se dolaskom nove uprave sam povukao sa mjesta trenera. A šta se tiče velikobrdskog zeta koji je prema potreba i za SDP i za HDZ da on ima trenersku licencu. Do nje je došao na dvodnevnom seminaru u KONJICU (BiH). A koliko je kvalitetan trener pokazuju rezultati.

  • Nema Mirko licencu,ok.Povuka se sam,ne.Ide li Mirko u školu za trenere,je.Ima li tajnikov sin licencu,ne.Jeli tajnikov sin clan stranke,je.Jeli Mirko clan te iste stranke,ili bilo koje druge,ne.
   Pametnom dosta.

 5. Kecin može dobit nagradu zato što je najteže u životu diga je pinjur i kašika.I proda sve lokacije da može živit od nerada.Servantes iz Makarske.

 6. Jel moguće da ovo smeće od portala još šporkaje i blati svit oko sebe bez potpisa iza ispisanih bljuvotina.
  Etiketirati klubove po nekakvim političkim opcijama može samo psihički bolestan lik, a opisivanje i reagiranje prema osobama bili oni izabrani ili ne, samo pokazuje da je u naš kraj ‘sletio’ ko došljak bez duše&srama i ne zna osnove građanske kulture koju Makarska njeguje generacijama, pa dobrohotno podnosi bahatosti zločaste protuhe koja se skriva iza anonimnih škrabotina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime