Zajednica Talijana Zadar prijavila dva projekta vrijedna 1,7 milijuna kuna

0

U razdoblju od 21. travnja 2017. godine do 24. srpnja 2017. godine Zajednica Talijana u Zadru je prijavila dva projekta na dva različita poziva Europskog Socijalnog Fonda, doznajemo od Rine Villani dugogodišnje predsjednice i aktualne osobe ovlaštene za zastupanje.

Temeljni cilj  Europskog Socijalnog Fonda je smanjenje razlika u prosperitetu i životnom standardu između država članica EU-a i njihovih regija te time promicanje gospodarske i socijalne kohezije.  Prvi projekt „ŠARENI SVIJET za mlade“ prijavljen u sklopu ESF poziva ”Umjetnost i kultura za mlade” provesti će Zajednica Talijana u Zadru u suradnji s Udrugom Dante Alighieri Zadar, Društvom oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije i Arheološkim muzejom Zadar. Opći cilj projekta je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koji doprinose socijalnom uključenju mladih, posebice mladih u nepovoljnom položaju. Sudjelovanje u projektnim aktivnostima pozitivno će utjecati na samopercepciju mladih te smanjenje socijalne isključenosti što će imati pozitivne učinke na razvoj njihovih vještina, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Rina Villani.
Drugi projekt prijavljen također u sklopu Europskog Socijalnog Fonda na poziv ”Umjetnost i kultura 54+” nazvan je ”NIKAD NIJE KASNO”. Opći cilj projekta je unaprijediti socijalne, emocionalne i kreativne vještine osoba starijih od 54 godine putem pomno osmišljenih kvalitetnih umjetničkih i društvenih aktivnosti, što će Zajednica Talijana u Zadru ostvariti u suradnji s Narodnim muzejom Zadar koji je partner na projektu. Predviđeno trajanje projekata je 18 mjeseci, ukupan iznos traženih sredstava je 1.703.251 HRK za što je predviđeno 100% sufinanciranje. Predviđene aktivnosti projekta su dio svakodnevnog rada Zajednice Talijana u Zadru, a odnose se na likovne i kreativne radionice, glazbene i kazališne radionice, izložbe, posjete muzejima i kazalištu te upoznavanje s talijanskom umjetnošću i kulturom, zaključuje Rina Villani.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime