ZAKAZALA PRAVNA DRŽAVA Zašto institucije ne sankcioniraju Josipa Zubovića?

0

Josip Zubović, godinama je nezakonito obnašao dužnost načelnika općine Kolan na Pagu jer je imao lažno prebivalište, tvrdi Damir Čemeljić predsjednik HSP Ante Starčević u tom paškom mjestu.

Njegova borba za istinu traje već godinama, no malo tko reagira. Portal Megamedia u posjedu je brojne dokumentacije iz koje je razvidno da Josip Zubović koji i dalje ima velike političke ambicije na Pagu koristi lažnu adresu prebivališta. Isto tako je iz dokumentacije vidljivo da je Damir Čemeljić obavijesti sve nadležne institucije te da Josip Zubović nije sankcioniran.

Dokaz da je Josip Zubović prijavio lažnu adresu prebivališta
Dokaz da je Josip Zubović prijavio lažnu adresu prebivališta

U ovom trenutku postoji opravdana bojazan da će se Josip Zubović ponovno kandidirati za načelnika općine Kolan koju trenutno vodi povjerenica Vlade RH Kristina Božić.
Početkom prošle godine , 8. siječnja prijavio sam na KRIM policiji u Zadru lažno prebivalište načelnika općine Kolan, Josipa Zubovića . Policija je ubrzo poslala predmet u općinski DORH u Zadru . Nakon malo duljeg promatranja, u devetom mjesecu prošle godine DORH je ustanovio da Josip Zubović  stvarno dulji niz godina ima lažno prebivalište, tj. da stvarno prebiva u gradu Pagu . Problem je u tome da čovjek koji ima lažno prebivalište već godinama obnaša dužnost načelnika općine u kojoj stvarno ne živi ! No problem produbljuju i ljudi u PP Pag koji ne postupaju po naputcima DORH – a, već izdaju Zuboviću novu osobnu iskaznicu u kojoj on ima prebivalište u mjestu Mandre, na teritoriju općine Kolan, kazao nam je Damir Čemeljić.

Josip Zubović
Josip Zubović

Općinu Kolan već 20.ožujka očekuju prijevremeni lokalni izbori na kojima bi se Josip Zubović trebao pojaviti kao kandidat za načelnika iako je prema riječima Damira Čemeljića lažirao adresu prebivališta. Da stvar bude još gora, sukladno članku 3. st. 2. Zakona o lokalnim izborima (“Narodne novine” broj 144/12) propisano je kako za općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihovog zamjenika ima pravo biti biran birač koji na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora ima najmanje šest mjeseci prijavljeno prebivalište na području jedinice za čije se tijelo izbori provode, no to nije slučaj sa Josipom Zubovićem. Nažalost, institucije ne reagiraju unatoč činjenici da raspolažu obilnom dokumentacijom koja ozbiljno kompromitira Josipa Zubovića. Upravo zbog ovakvih primjera građani gube vjeru u pravnu državu jer postavlja se pitanje zašto policija, odvjetništvo i druge institucije ne mogu reagirati u ovakvim slučajevima kada su im svi dokazi nadohvat ruke?  (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime