Zbog vode se posvađali Tonći Bilić i Ivan Slavić

0

Općina Sućuraj na istoku Hvara ostala je bez vode. Vodu im inače isporučuje Vodovod Makarska.

Problem traje od subote ujutro, a načelnik Sućurja Ivan Slavić ne zna kada će biti riješen. Vodu su im jučer pustili na par sati, a jutros je kao interventna mjera u 5 sati iz splitske Lore sa 230 tona vode u Sućuraj uplovio vodonosac Krka.

“Netko je zaspao”

“U subotu je prestala isporuka. Vodovodu Makarska navodno su u četvrtak i petak iskakale neke pumpe, a ako je tako, ja kažem da je netko tamo zaspao i nije odradio svoj posao”, kaže Slavić. Nestašica vode pogodila je dvije i pol tisuće mještana i njihovih gostiju. Situacija u mjestu je naelektrizirana. Ljudima je neugodno jer ne znaju što će kazati svojim gostima, kada će se normalizirati opskrba vodom. “Bune se, a kako i ne bi. Jedan kaže blokirat će cestu, drugi će blokirati trajekt. Tek u nedjelju ujutro pustili su po 5 litara u sekundi do 11 sati. Nama se kroz subotu bazen ispraznio i svi u mjestu ostali su bez vode. Digli smo paniku, sve do Ministarstva obrane, jer bez ministrovog potpisa vojska ne može krenuti. Krka nam je dostavila 230 tona vode, što će biti dovoljno do večeras. Trebao bi nam još jedan vodonosac da napunimo bazen i onda bi uz povremene isporuke vode s kopna mogli nekako funkcionirati”, kaže Slavić.

SDP-ov gradonačelnik Makarske optužio HDZ-ovog načelnika Sućurja za politiziranje?!

Smatra da je i Makarska trebala podijeliti posljedice tehničkih problema, a ne da se sve svali na Hvarane. “Mogla je i Rivijera malo reducirati potrošnju vode, a ne da tamo rade tuševi na plažama, a mi vode uopće nemamo. Navodno bi trebali uskoro pustiti jednu pumpu u rad, čekaju se nalazi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da je voda ispravna”, kaže načelnik Sućurja. HDZ-ovac je, ali u ovom problemu na relaciji sa Makarskom ne vidi politički problem. Zamjerio je gradonačelniku Makarske Tonćiju Biliću što ga je optužio da hvata jeftine političke poene.  “Mene je SDP-ov gradonačelnik Makarske optužio za politikantstvo, a ja mu odgovaram da ovdje nema politike. Mene samo zanima voda za moje mještane i njihove goste. Ova situacija je prava katastrofa, mi po Zakonu o otocima imamo pravo na vodu”, kaže Slavić. (index.hr)

1 KOMENTAR

  1. boli komunjare kurac za tvoju vodu slaviću, pritrpi i kaži gostima da se mogu posrat i u borovini a guzove oprat u moru, ako su žedni nek deru po vinu i sl.

  2. Makarani: : “To je vama vaša borba dala da imate Bilića za gradonačelnika”, ne samo da je umištio Makarsku i makarsku rivijeru svojim partijskim kadroviranjem, već je počeo derat i po otocima. Judi moji je to je moguće, ovo ni Hitler ne bi učinio. Njima je najvažnije za sebe i svoje ili ti USE, NASE I PODASE, pa vidite na što sliče ko da su ih čele izujidale. Bilo bi komično da nije žalosno. Doli BAGRO.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime