Boban, Smoljan i Ursić zlatni na Croatia Open-u

0

Prošlog vikenda u Zagrebu je održan zadnji turnir u kickboxingu, za 2017. godinu, Croatia Open. Nastupilo je 630 boraca iz 88 kluba iz 6 država. Nastupilo je sedmero predstavnika makarskog kickboxing kluba Mawashi, te su osvojili 4 zlatne, 5 srebrnih i 3 brončane medalje

Najuspješniji su bili najmlađi predstavnici: Sara Boban, Ivan Smoljan i Toni Ursić.
Sedmogodišnja Sara Boban kojoj je ovo tek treće natjecanje u životu osvojila je čak dvije zlatne medalje u pointfightingu; jednu u uzrastu djevojčica početnica ,te jednu u mlađim kadetkinjama početnicama do 28kg. U uzrastu naprednih djevojčica, Sara je osvojila brončanu medalju. Naša Sara pokazala je svu hrabrost na tatamiju i dokazala da ispred nje tek predstoji obećavajuća karijera u kickboxingu.
Ivan Smoljan je nastupio u uzrastu djece početnika do 28 kg, gdje u finalu, nepravednim suđenjem, gubi u bod razlike od predstavnika iz popularnog mađarskog Kiraly tima, te tako osvaja srebrnu medalju. Ivan je nastupio i u uzrastu mlađih kadeta početnika, gdje je s dvije izvrsne pobjede osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju.
Toni Ursić je nastupio u 3 kategorije: u dječacima preko 32 kg (početnici i napredni) i u mlađim kadetima početnicima do 37kg. U dječacima početnicima s tri pojede (sve po 6 i više razlike) osvaja prvo mjesto. S obzirom da ja Toni imao tri borbe koje je dobio velikom bodovnom razlikom, proglašen je najboljim dječakom početnikom na turniru. U uzrastu dječaka napredni, zaustavljen je u polufinalu, te tako osvaja brončanu medalju, dok je u uzrastu mlađih kadeta stigao do polufinala, gdje u tijesnoj borbi gubi za 2 boda razlike, te već osvojenoj zlatnoj i brončanoj pridodaje još jednu brončanu medalju.

U uzrastu starijih kadeta nastupili su Leon Nola i Ivana Brstilo. I Leon i Ivana su osvojili srebro u svojim kategorijama; Leon u kategoriji do 47kg, a Ivana u kategoriji do 50kg.

U uzrastu seniora nastupio je Thomas Matić do 74kg, gdje u neizvjesnoj finalnoj borbi gubi rezultatom 21:20, te tako osvaja srebrnu medalju.

Mario Lončar je nastupio u disciplini low kick (svi ostali su nastupili u pointfightingu) u uzrastu juniora do 54kg, stiže do finala, te nažalost gubi od puno iskusnijeg borca iz splitskog Pitbulla.

Svakim novim natjecanjem, ova djeca i mladi pokazuju koliko se rada i truda ulaže u svaki trening, te sa sigurnošću možemo tvrditi da ih očekuje još medalja i odličja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime