Čemu služi izvršna vlast u Gradu Sinju? Ili komu?

0

Predsjednik GO HDZ-a grada Sinja, Anđelko Bilandžić poslao je medijima priopćenje vezano uz prošlu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici trebali odlučivati o prodaji gradske zemlje dr. Stipislavu Jadrijeviću za potrebe izgradnje tvornice za preradu gipsa.

Kako je gradonačelnica Kristina Križanac optužila gradske vijećnike HDZ-a i MOST-a zbog neizglasavanja prodaje jedinom ponuđaču, odnosno tvrtki Draga sadra d.o.o. u vlasništvu dr. Jadrijevića, Anđelko Bilandžić smatrao je potrebnim reagirati. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: „Gradonačelnica Grada Sinja objavila je na portalu „Ferata“ i službenim stranicama Grada Sinja tendenciozno iskrivljenu informaciju o raspravi i odlučivanju na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 25.rujna 2017.god.
Već po onome što je sama napisala, pokazala je što su za nju Gradsko vijeće, gradski vijećnici i javni interes, a što odnos prema privatnoj tvrtki, u ovom slučaju Draga sadra d.o.o.
Taj odnos je došao dotle da u tekstu nastupa otvoreno kao netko kao netko tko predstavlja tvrtku, a za to koristi, ne samo svoju gradonačelničku poziciju, nego čak i službene stranice Grada Sinja. To najuvjerljivije potvrđuje njena sigurnost na kraju teksta da Draga sadra d.o.o. odlazi u jednu od susjednih gospodarskih zona.
Neistinito tvrdi da su vijećnici HDZ-a i MOST-a odbili ponudu Drage sadre d.o.o.
Istina je da su ti vijećnici tražili samo odgovore na sasvim razumna gospodarska i ekološka pitanja, da bi onda mogli i odgovorno odlučivati o imovini grada Sinja. Zar je tako teško razumijeti da vijećnici traže odgovore o javnim stvarima iz svoje nadležnosti – o koristi ili šteti za Grad.
Poznato je da je Grad u gospodarsku zonu Kukuzovac uložio desetke milijuna gradskog novca. To valjda zna i gradonačelnica!
Koju vrstu razmišljana njudi Sinjanima kada je „iznenađuje“ da vijećnici pitaju pojašnjenje o interesu Grada u prodaji 18000  m2 komunalno opremljenog zemljišta za dva(2) zaposlena po cijeni koja je višestruko ispod uloženog i bez utemeljene nade da će uloženo na takav način ikada ostvariti svoju svrhu. U normalnom odnosu prema javnim stvarima pravo iznenađenje bilo bi da oni koji obnašaju dužnost vijećnika to ne upitaju.
U strahu od odgovora na odlučujuća pitanja eventualne koristi ili eventualne štete za Grad, gradonačelnica čak napada vijećnike da „ne podržavaju daljnji razvoj zone“.
Međutim, iz već navedenog je jasno da mi kao vijećnici svojim pitanjima pokušavamo „spasiti što se spasiti da“ na zoni, iako se to, potrebno uz ovakav pristup kradskoj imovini od strane izvršne vlasti, teško može očekivati.
Ako je vjerovati gradonačelnici u ulozi u kojoj predstavlja investitora-kupca, Draga Sadra d.o.o. je žurno odustala od ponude. Je li razlog tomu i u strahu samog investitora od suočavanja s pitanjima od javnog interesa ili možda u omalovažavanju dužnosti vijećnika, ili u odnosu prema Sinju općenito?
Bezbrojne izjave svih ovih godina da“ vole Sinj“ valjda bi trebale značiti da predstavničkom tijelu tog grada mogu objasniti svrhu ove prodaje, pogotovo što je iduća sjednica vijeća već za nekoliko dana, a ne napustiti voljeni Grad i brže bolje otići u drugu zonu. Ili je možda gradonačelnica u svom tekstu na „Ferati“ i službenim stranicama Grada predstavljala Dragu sadru d.o.o. bez njenog podobrenja?!“

Anđelko Bilandžić, predsjednik HDZ Sinj

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime