Korumpirana sutkinja koja je provodila nezakonite ovrhe odgovarat će na sudu!

0

Državno sudbeno vijeće (DSV) u ponedjeljak je, kako se neslužbeno doznaje, na zahtjev Uskoka ukinulo imunitet jednoj trgovačkoj sutkinji koja bi se navodno, s drugim osumnjičenicima, trebala naći pod izvidima zbog nezakonitih ovrha.

Predsjednik DSV-a Željko Šarić, piše Slobodna Dalmacija, kazao je da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima. No, iz više izvora neslužbeno se doznaje da je na sjednici udovoljeno zahtjevu Uskoka za skidanjem imuniteta sutkinji koju se sumnjiči za nezakonitosti u ovrhama. Stoga se mogu očekivati i uhićenja te pretresi prostorija koje koriste osumnjičeni u ovom slučaju, no o tome se u ponedjeljak poslijepodne nisu mogle dobiti službene potvrde. Prema slovu zakona suci ne mogu biti pozvani na odgovornost za izraženo mišljenje ili glasovanje pri donošenju sudske odluke, osim ako se radi o kršenju zakona od strane suca koje je kazneno djelo. Bez odobrenja DSV-a suce se u postupku pokrenutom zbog kaznenog djela učinjenog u obavljanju sudačke dužnosti ne može pritvoriti, osim ako je u tom nedjelu neposredno zatečen i za njega je propisana kazna zatvora u trajanju duljem od pet godina. Sjednice DSV-a na kojima se odlučuje o odobrenju za pritvaranje, određivanje istražnog zatvora ili za pokretanje kaznenog postupka, nisu javne, a javne mogu biti jedino na izričit zahtjev suca protiv kojeg se vodi postupak.

1 KOMENTAR

  1. UHIĆENA UGLEDNA SUTKINJA Uskok pokrenuo veliku akciju: Uz Vesnu Malenicu za izvlačenje novca iz tvrtki u stečaju sumnjiči se i Milan Lučić dok je direktor u to vrijeme bio njegov brat Zdenko Lučić ,inače veliki general HVO-a .

    • Imamo toliko soli da smo i poslali kaznenu prijavu , ne jednu vec vise prijava. Zdenko Lucic je prevario i Hr za pdv u iznosu od 4 miliona kuna. I to je u obradi. Zato ti nije bas pametno pisati bez argumenata bez obzira jesi li clan obitelji ili klijent koje taj prevarant casti kavom. Pravda je spora ali ..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime