Mladen Perica – Štrla napustio Vrgorac!

0

Poznati futsal stručnjak odlučio je otići s klupe prvoligaša iz Vrgorca! Dogodilo se to pred sami početak nove sezone 2017./2018. Začuđeni tom odlukom odlučili smo provjeriti kod Štrle koji su pravi razlozi njegova odlaska.

Napuštanje klupe malonogometnog Alexa Fergusona ipak nije bilo naprasno, odluka je postupno sazrijevala u njemu, piše svijetfutsala.hr. Uprava Vrgorca je zaista sjajna, ali izgubio sam volju i energiju za futsal. Nažalost, to mi se dogodilo po prvi puta u životu i više nisam mogao nastaviti. Dosta igrača je odustalo i otišlo, dobivali smo udarac za udarcem. Točka na i bila je kada je Saša Subotić priopćio da ne može više igrati jer je zauzet poslovnim obavezama.

Osvrnuo se i na najnoviji sistem play-offa…

Kao trener koji ima najduži staž u prvoj ligi, a to je čak 20 godina, moram reći da je ovaj sustav natjecanja vrlo loš po futsal. Odluke donose ljudi koji i nemaju previše veze s ovim sportom. I ta odluka je jedan od razloga mog odlaska, većina klubova će izgubiti motivaciju za igranjem jer se neće uspjeti ugurati u prva četiri mjesta. Može se dogoditi da će se liga razvodniti nakon čak pet kola, što je katastrofa! Kako da motiviram igrače poput Martinca, Subotića, Stankovića i drugih da igraju na takav način. Doigravanje s osam klubova je apsolutno bolja solucija. Bez angažmana je tek nekoliko dana i nema na vidiku neki novi klub. Ovaj odlazak se dogodio nedavno i svi klubovi već imaju svoje trenere, tako da novi angažman zasad nije u planu. Zasitio sam se futsala i treba mi jedan mali odmor. Veliku ulogu igra i to što sam dobio prinovu u obitelji. Ja ću i dalje ostati u futsalu, neću ja nigdje otići jer je futsal u meni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime