Osnivačica HSP Ante Starčevića Ruža Tomašić napustila stranku!

0

Ruža Tomašić podnijela je neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević! Ne samo to, istupila je iz članstva i politikom se nastavlja baviti bez stranke koju je osnovala.

Objavljujemo i priopćenje za javnost kojeg je Tomašićeva odaslala medijima: “Vrh HSP AS-a nažalost nije prepoznao potrebu da u maniri istinskih hrvatskih domoljuba stanemo u obranu nacionalnih umjesto uskih stranačkih interesa kad je u pitanju promjena izbornog zakonodavstva. Dapače, neki su visoki dužnosnici stranke otišli toliko daleko i svjesno kršili Statut i odluke Predsjedništva HSP AS-a u obrani dosadašnjeg poražavajućeg stanja u kojem partitokracija apsolutno dominira nad izravnom demokracijom. S obzirom da tijela stranke svo ovo vrijeme nisu poduzela ništa da se takvo ponašanje sankcionira sukladno Statutu te su na taj način ostavila prostora isključivo za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam poštedjeti stranku novih podjela te napustiti redove stranke koja se pretvorila u nešto što nisam željela. Ne mogu ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi van interesa hrvatskog naroda jer smatram da istinska domoljubna stranka svrhu svog postojanja može ostvariti samo kroz obranu nacionalnih interesa. Političke stranke su sredstvo, a ne cilj. Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi biti blagostanje za naš narod u njegovoj državi. Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikad u nastojanju da po svaku cijenu zaštitim interese našeg naroda i države u Europskom parlamentu te ću nastaviti raditi najvećim mogućim intenzitetom na tom planu. Nadam se da će moj odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se isti konačno uključiti u proces reformiranja stranke što sam kao uvjereni demokrat uvijek zagovarala. Također, želim vjerovati da će oni pravaši koji su me prozivali i smatrali kamenom spoticanja u procesu ujedinjenja pravaštva iskoristiti moj odlazak i poduzeti odlučne korake u okrupnjavanju te političke opcije i njezinoj prilagodbi modernim vremenima”.
Članstvo HSP AS je šokirano potezom svoje donedavne predsjednice. Pero Ćorić, glavni tajnik nije skrivao razočarenje postupkom Ruže Tomašić. – Ako je čekala da uđe u Europski parlament, a potom prekinula stranačke aktivnosti, onda je to izdaja interesa stranke, kazao je Ćorić u telefonskoj izjavi za Hinu.