Priopćenje sinjskog HDZ-a: „Sinjanima oduzeta Gospa Sinjska“

0

Gradski odbor HDZ-a Sinj poslao je medijima priopćenje vezano uz posljednju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je onemogućena rasprava o izbacivanju izbacivanju Gospe Sinjske i Alke iz naziva „Dani Alke i Velike Gospe“.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti: „Gospa Sinjska po drugi put u Republici Hrvatskoj doživljava da je se uklanja iz javnog života Grada i njenih građana. Tko je to priuštio građanima grada Sinja?

Gradonačelnica Kristina Križanac, koja je javno izjavila da je naziv „Sinjsko ljeto“ njen odabir. Ako je promjena imena forme radi, u tom slučaju i bilo koje novo ime u svom nazivu trebalo je sadržavati Sinjsku Gospu i Alku – dvije svetinje grada Sinja.

Mišljenja smo da gradonačelnica Kristina Križanac treba priznati svoju grešku i vratiti u naziv manifestacije Alku i Gospu, te ujedno vratiti stari barjak na Sinjsku pijacu na kojojse treba vijoriti.

Grad Sinj je prepoznatljiv po Alki i Gospi, a ne po „Sinjskom ljetu“. Alka je nematerijalna baština pod zaštitom UNESCO-a.

Zbog onemogućavanja rasprave o izbacivanju Gospe Sinjske i Alke iz naziva „Dani Alke i Velike Gospe“  vijećnici HDZ napustili su sjednicu GV.

Stajalište gradonačelnice Kristine Križanac je sada javno poznato, ali pitamo vijećnike vladajuće liste dr. Stipislava Jadrijevića i Mira Bulja: Je li još uvijek Gospa Sinjska zaštitnica Grada Sinja, što propisuje čl. 9. Statuta Grada koji glasi: „VELIKA GOSPA-GOSPA SINJSKA je zaštitnica Grada Sinja“?“

GO HDZ Sinj

1 KOMENTAR

  1. Svi bi bili sretniji sa nečim konkretnijim od gluposti koje priča Hdz i njegovi uhljebi,dajte nekakav smjer i program da je bolji od osobne koristi i na veselje svih nas!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime