Projekt „Treneri velikog srca“ stiže i u Makarsku

0

Projekt „Treneri Velikog Srca», čija je svrha omogućavanje bavljenja sportom djeci s teškoćama u razvoju, dolazi u Makarsku. Športski savez invalida grada Splita pozvao je Udrugu osoba s invaliditetom Sunce na suradnju u pokretanju atletske sekcije u sklopu navedenog projekta.

– Kako smo i sami planirali sportske aktivnosti s djecom s teškoćama, a i Makarski gradski sportski centar pozivao je na suradnju, rado smo se odazvali pozivu na suradnju, informirala nas je Ramona Tarćuki, tajnica Udruge.
Projekt je još 2013. godine u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i timom certificiranih trenera inicirala tvrtka Allianz. Nakon pokretanja plivačkih sekcija u devet gradova i atletske sekcije u tri grada, sada se pokreće atletska sekcija i u Makarskoj. Atletske škole su posebno prilagođene djeci s teškoćama u razvoju, a temelje se na raznovrsnosti disciplina, inkluziji, grupnom, ali i pojedinačnom radu koji kod svakog djeteta izvlači ono najbolje. Prezentacija atletske sekcije održat će se dana 27.02. (petak) 2015. godine u 16:00 sati u gradskoj sportskoj dvorani „Mala dvorana“, Franjevački put 2 u Makarskoj.
– Pozivamo sve zainteresirane, a posebno roditelje i djecu s teškoćama u razvoju da prisustvuju ovoj prezentaciji te ih molimo da svoj dolazak potvrde u udruzi „SUNCE“ na adresi Marka Marulića 5 u Makarskoj ili na tel.: 616-660, apelira Tarćuki.