Pupić Bakrač nadopunio prijavu protiv suca Borisa Babića

0

Nakon što je gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač prijavio Državnom sudbenom vijeću zadarskog suca Borisa Babića, nadopunio je prijavu povodom uhićenja Rena Sinvčića, zadarskih poreznika te djela uprave NK Zadar.

Prijavu s pripadajućim prilozima objavljujemo u cijelosti:

„S obzirom na najnovija događanja osjećam se dužnim nadopuniti prijavu koju sam podnio protiv suca Županijskog suda u Zadru Borisa Babića. Naime u intervju za Zadarski.hr od 24.10.2014 godine Boris Babić je progovorio i o svom druženju sa Renom Sinovčićem.  Prije nekoliko dana Reno Sinovčić je uhapšen, priveden i zadržan u pritvoru radi sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i dr. Šteta se procjenjuje na preko 130 miliona kuna. Mislim da bi te činjenice trebali uzeti u obzir prilikom odlučivanja da li je sudac Boris Babić prekršio sudačku etiku i srozavao dignitet profesije družeći se s Renom Sinovčićem. Također s uma ne bi trebali smetnuti ni činjenice koje su vam zasigurno poznate iz prošlosti da je protiv Rena Sinovčića podneseno niz prijava za najteža kaznena djela poput nasilničkog ponašanja, teške krađe, iznude, prisile prema pravosudnom dužnosniku, zloporabe položaja i ovlasti, sprječavanje dokazivanja, protupravno zauzimanje nekretnina u društvenom vlasništvu,  utjecaja na svjedoke , pokušaja podmićivanja svjedoka i teška djela protiv sigurnosti javnog prometa. Na kraju ne mogu a da ne napomenem da će odluka koju donesete u dobroj mjeri utjecati na sliku javnosti o vašoj profesiji i zadarskom sudu koja je dobrano poljuljana.

Prilog:

-prijava protiv suca županijskog suda u Zadru Borisa Babića  PRIJAVA SUDAČKOM VIJEĆU

-intervju suca Borisa Babića za Zadarski.hr http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/1267/sudacki-obracun-u-zadarskoj-palaci-pravde-3-predsjednik-sv-a-boris-babic-prvi-put-govori-o-svojoj-ulozi-u-aferi-leasing-kupovini-auta-od-drazena-spinderka-posljednjoj-veceri-i-druzenju-sa-sinovcicem

 

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač“