Pored nebrojenih tekstova u medijima koji govore o Zdenku Zriliću, njegovim tvrtkama i poslovima ​​on se odlučio tužiti baš mene i to za verbalni delikt, kazao nam je Marko Pupić Bakrač, zadarski gradski vijećnik.

–  Do našeg pojavljivanja na lokalnoj političkoj sceni bilo je nepisano pravilo da  se ne spominje njegovo ime i poslovi. Toga su se držali svi bez obzira na opredjeljenje i stranačku pripadnost. Aktovi vezani za njegove poslove prolazili su kroz vijeće rekordnom brzinom bez ikakve rasprave i propitkivanja. Za nas nema svetih krava. Mi smo tu da branimo interese grada i građana a ne bilo čije poslovne interese. Molim Vas da moj odgovor na tužbu u cijelosti objavite, kazao je Pupić Bakrač, što i objavljujemo u cijelosti:
„Na proteklim lokalnim izborima izabran sam za vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra. Istupi na vijeću kao i javni istupi su moje su osnovno demokratsko pravo ali prije svega i obveza.

Što se tiče mog gostovanja u emisiji „ Otvoreno“ dana 02.prosinca 2014 godine iznio sam svoje stavove a nikako uvrede i klevete. Sve što sam rekao višekratno je objavljivano u medijima pa čak i u drugom Dnevniku HTV-a 25.01.2014 godine gdje sam Reno Sinovčić priznaje pumpanje dugovanja u tvrtci Vox d.o.o tvrdeći da to dopušta zakon. U tom smislu se u prilogu spominju i tvrtke Zdenka Zrilića sa ukupnom cifrom od 14 milijuna kuna. Uostalom upravo zbog toga je između ostalog Reno Sinovčić završio u pritvoru te se cijeli slučaj procesuira.

Pošto je Branko Šegon bio direktor u u tvrtci Nautilius 10 godina u vlasništvu tužitelja ne vidim ništa sporno u izjavi da je Šegon Zrilićev igrač. Uostalom kakva je to uvreda ili kleveta da je netko nečiji igrač ? Osim ako tužitelj pod tim ne podrazumijeva da je Branko Šegon osoba u sukobu sa zakonom te njegovom ugledu šteti povezivanje sa takvom osobom.

Ono za što me se navodi u tužbi da sam rekao na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra je iskonstruirano. U najvećem dijelu sam govorio općenito o zadarskim kontraverznim poduzetnicima i njihovom uništavanju zadarske privrede što je jasno vidljivo iz transkripata priloženih uz tužbu. To što je u mom izlaganju Zdenko Zrilić prepoznao sebe jest njegov problem a nikako uvreda i kleveta. U Zakonu o lokalnlnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi čl.30 st.2 jasno stoji da član predstavničkog tijela ne može biti kazneno gonjen niti odgovoran na bilo koji drugi način, zbog glasovanja, izjava ili iznesenih mišljenja i stavova na sjednicama predstavničkog tijela. Prema tome i po tom osnovu optužbe koje mi se stavljaju na teret su bespredmetne.
Sasvim je jasno da su sve optužbe navedene u tužbi nebulozne i nemaju nikakvog pravnog temelja, uostalom u tužbi se uopće ni ne navodi pravni osnov tj. zakon i članak zakona po kojima bih trebao biti procesuiran.

Zar nije čudno da je tužba podignuta 27.04.2015 godine za moj istup još iz prosinca 2014 godine. Zdenko Zrilić se sjetio da sam ga navodno uvrijedio i oklevetao gotovo 5 mjeseci od predmetnog događaja. Sve nakon što sam po tko zna koji put na gradskom vijeću branio interese grada i građana suprostavivši se poslovnim interesima Zdenka Zrilića.

Iz same tužbe je vidljivo da me se tereti za verbalni delikt pa čak i misaoni delikt ( ono što nisam izrekao ali tužitelj smatra da sam mislio) nikako za uvrede i klevete. Nakon što dosadašnje, puno brutalnije metode nisu dale  učinka ova tužba kao i sve ostale su sredstvo pritiska kako bih  prestao sa radnjama i mjerama koje poduzimam te  obustavio svoje javno djelovanje.“
Ovdje možete preuzeti i tužbu Zdenka Zrilića protiv Marka Pupića Bakrača:Tužba Zdenko Zrilić0001

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime