Marko Pupić Bakrač poslao nam je novo priopćenje/obraćanje Darku Kasapu koje objavljujemo u cijelosti.

„Kako me je Darko Kasap putem svog obraćanja javnosti  suočio sa neoborivom logikom, nepobitnim činjenicama i argumentima razotkriven i pritisnut uza zid odlučio sam sve priznati.

Ja sam kriv za sve što se dogodilo NK Zadru i KK Zadru.

Nema što nisam činio da iz NK Zadra uklonim velikog sportaša, vrhunskog sportskog djelatnika, intelektualca par exelance tvoga prijatelja Darko Rena Sinovčića. Njegovim odlaskom klub je definitivno uništen. I da ja sam isto kriv a ne Reno Sinovćić, Kalmeta i Gradska uprava za dug od 70 milijuna kuna koji je tamo napravljen, isisavanje gradskog novca, namještanje utakmica… sav taj kriminal sve je to isključivo moja krivca uključujući i skori bankrot NK Zadra.

Kada je 2011 godine prije problikovanja KK Zadar bio dužan preko 100 milijuna kuna bankama (OTP, Hypo, Erste..), poreznoj, elektri, gradu, gradskim tvrtkama… kome sve ne i to sam ja kriv.

Krenulo se u preoblikovanje kluba takozvanu privatizaciju a u stvari neku vrstu samodoprinosa kako bi se izbrisalo to dugovanje a njime i moja krivica sve to kako bi ja i nakon toga mogao nastaviti uništavati klub a ja eto nisam kupio ni jednu jedinu dionicu.

Zbog toga noćima ne spavam, samo čekam kada će mi policija zakucati na vrata i pokupiti me. I ne samo zbog toga nego i zato što usprkos svim mojim nastojanjima da klub uništim ti Darko i Boris Skroće uspijevate ga spašavati i sačuvati.

Osobito me ubija vaš altruizam, to što ne želite da se mi vijećnici i javnost bespotrebno živciramo pa skrivate od nas blokadu računa, fibinu blokadu, neisplate plaće, ne podnosite financijska izvješća Gradskom vijeću… Sve ste ti Darko i Boris preuzeli na svoja leđa kako se mi ne bi nepotrebno opterećivali.

Hvala ti Darko što nisi prihvatio moj izazov jer iako igram basket otkad znam za sebe, iako sam još 88,89 i 90 godine bio dio ekipe koja je osvajala u Zagrebu tada najjači basket turnir u Hrvatskoj, iako sam prošle godine bio dio ekipe koja je osvojila turnir u Ričinama i igrala finale u Petričima nisam ti dorastao. Nisam dorastao tvojoj apolonskoj ljepoti, herkulovskoj snazi i lebronovoskoj vještini. Kada bi se ti Darko pojavio na terenu u svoj svojoj snazi i blještavilu ja vjerojatno ne bih bio u stanju igrati jer bi mi se noge odsjekle od straha.

Moja ponuda je u stvari bila pokušaj političkog samoubojstva jer nisam mogao više trpjeti intelektualnu superiornost tebe, Jose Nekića, Rena Sinovčića i sličnih likova. Svaki dan Bogu zahvaljujem što s vama tako pametnim glavama u vijeću nije još i Petar Špika. Taj bi me dokrajčio  svojim mudrim pogledom bez da riječ prozbori.

Kao pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko na svakoj sjednici i točci koja se tiče tog odjela prepuštaš obrazloženja i pojašnjenja svom zamjeniku Matku Segariću. To je zbog tvoje samozatajnosti, dobrote, želje da pomogneš, promoviraš svog podređenog. Siguran sam da ga prije toga dobro izbrifiraš i prenosiš mu svoje ogromno znanje o prostornom uređenju i građevini koje si stekao izobrazbom na strojarskom fakultetu. Iz tvoga rada i djelovanja nemoguće je zaključiti da li si genijalniji kao pročelnik Ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo ili kao predsjednik NO KK Zadar. Lažu svi oni koji kažu da si nestručan i da si u Gradsku upravu doveden kao eksponent zadarskih ratnih profitera radi zaštite njihovih poslovnih interesa.

P.S. A sad malo ozbiljnije.

-Točno je da nisam izgradio ni vodovod, ni cestu, ni odvodnju ni bilo kakvu infrastrukturu. Nisam bio u prilici. Također nisam ništa zamračio na javnim radovima a kamoli milijarde kao neki. Nisam ni organizirao zločinačka udruživanja u te svrhe.

-Što se tiče mojih sitno političkih interesa evo ja sam već dva puta ponudio mogućnost da izađem politike đentlmenskom pogodbom Kalmeti i Erliću te ponudom Kasapu i Borisu Skroći. Krajnje je licemjerno i neumjesno da netko tko ni pod koju cijenu ne želi napustiti politiku, vlast i svoju stolicu a do svega toga je došao uspinjući se analnim alpinizmom mene optužuje za politikantstvo. Za razliku od takvih ja od politike nemam nikakve koristi, samo štete.

-Nudim 100 000 kuna nagrade svakome tko predoči bilo kakav dopis kojim sam tražio od bilo kojeg tijela državne uprave da blokira ili kazni KK Zadar.

-Molio bih sve članove NO KK Zadar uključujući i Darka Kasapa koji su bili prisutni na razgovoru sa mnom prilikom kandidature za direktora KK Zadar da daju pisanu potpisanu izjavu da sam ja tom prilikom izjavio da želim uništiti KK Zadar.“.

 

Vijećnik U Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime