Mare, svratio maloprije Joze i tvrdi da je danas za radnoga vrimena vidio kako se na Voliciji koncentrirala cila Zločinačka organizacija Makarske!, viče Ante po kući…

– A di na Voliciji , di su se grupisali?, pita Mare.
– Ovi naš susjed iz Ozne upratio vozni park odma ispod Inine benzinske u pravcu Tučepi, kada ideš iz Splita. Tvrdi on da je to mala kuća s dva fumara, bespravno izgrađena, u njoj se sastaje Zločinačka organizacija. Tvrdi Joze da se tamo kroji naša sudbina, uzbuđeno će Ante.
– A čija sudbina moj Antiša, kako moju sudbinu mogu krojiti ti iz zločinci s Volicije?
– Mogu moja Mare, tu bude pripadnika livi i desni, ne zna se tu ko kojoj partiji pripada, govori Ante.
– Ma de ti meni budi konkretniji, ja te ništa ne razumim Antiša, ljutito će Mare.
– Ma tvrdi Joze da je ta zločinačka nastala od predstavnika svih makarskih institucija, nabraja on meni da je vidio auta i ljude, nabraja Ante, jedva zraka uzima dok govori.
–  Ma koje ljude i koja auta moj Antiša, meni se čini da se tebi i Jozi vrti u glavi, da vi niste svoji, čudi se Mare.
– Ženo božja, Joze tvrdi da je vidio: Pežoa, Kaškaia, Citroena ,Opela, vidio čovik svojim očima, ljuti se Ante.
– Pa dobro šta se idiš, jel vidio ko vozi, piota Mare.
– Je vidio je Joze doktora jednoga, drugoga, tajnika milicajca, tajnika ovog ustašu,šefa grobara, zamjenika i glavnog vatrogasca, tvrdi mi Joze, govori uzbuđeno Ante.
– Pa onda je sastanak bio kod vatrogasca, da mu nije pozlilo pa mu pritrčali svi pomoć, more bit da je oglasio uzbunu, pa svi došli na zborno mjesto, mudro će Mare.
– Ja mislim da negdi gori ili bi moglo goriti, pa oni pripremaju evakuaciske planove kod glavnog vatrogasca, tvrdi Joze. Pita sam Jozu dva puta da mi nabroji i vozila i ljude, nije mi jasno zašto se doktor drugi priklonio prvom, a biće da su ga ucjenili, pa se mora vratit u zločinačku organizaciju, ispod glasa će Ante.
– Pusti ti Jozu kraju, triba sagledat stvari dublje, ja mislim da ovaj dotur ima puno grija, ostavio je on puno traga iza sebe kada je bio u gradskom vijeću, a kada bolje sagledaš i vatrogasac je odgovara samo za male pare, osudilo ga nije ni gulio krompire, žustro će Mare.
– E Joze mi tvrdi da je ovaj mali iz Turističke u velikim problemima, tvrdi Ante.
– Ja sam neki dan čitala da se kriminalci rode, što znači da je lopovluk nasljedan, a ako vidiš čije je dite u prvim redovima zločinačke organizacije, moreš i zaključiti da jabuka ne pada daleko od stabla, žustro će Mare.
– Slažem se ja s tobom Mare, e da je i Joze tu i on bi se složio,  on tvrdi da je ovi mali Lozo za sat vrimena nadzora računa u turističkoj zajednici našao da su ukrali zajedničari pet milijuna kuna, zabrinuto će Ante.
–  Ma ne mogu virovat, kako je on to vidio u sat vrimena, da su toliko ukrali, pita Mare. – Lipo, dalo mu račune na uvid, a on popisa i zbrojio, tvrdi Ante.
– A kako zna koji su lažni računi, pita Mare.
– Lipo, tvrdi on da je vido i upisao račun na kojem stoji primjerice; „Pranje površina ispred grada“ i da je to plaćeno 200.000,00 kuna, aj ti meni sada reci šta ima prati turistička zajednica gradske površine, kada imamo komunalca?, pita se Ante.
– E ako je tako onda se radi o pravom pranju novaca, veli Mare.
– Nego, pa lipo Joze tvrdi da su prava zločinačka organizacija. Svi na državnoj plaći, u državnim stanovima s vilama i bazenima, nije to pravedno moj Antiša, zabrinuto će Mare.
– E pa vidiš ti u koje doba se oni nalaze na Voliciji, u jedan popodne , u gluvo vrime kada narod radi, oni kuju planove o novoj pljački, tvrdi Ante.
– Ma evo sve dobro samo mi nije jasno što je doktor obnovio zavjet zločinačke oraganizacije, sićam ga se sa skupa kada je govorio „Optužili su me da organizaciju vodim u pogrešnom smjeru, da sam Pašalićevac i slično. Gdje to vodim organizaciju. Koja je to šteta u organizaciji? Uvidjevši veliku podršku u temeljnim ćelijama naše organizacije, što je dokaz da organizaciju vodim u pravom smjeru i na nagovor prijatelja kandidirao sam se. Sve podjele mogu ostati iza nas i zajedno moramo pokrenuti Makarsku u duhu doktora Sanadera“,novi sastav  naše organizacije jamči jedinstvo, kakvo nikada nije bilo u Makarskoj manifestirano. Podjele moraju ostati iza nas, zahvalio je članovima na izboru mandata od četiti godine, citira Ante.
– E lipo je govorio, al iza sebe ostavio pustoš, možda se doktor priprema za naredni mandat s ovom što je pisala partiji “Moja želja je da postanem članom jedne tako čvrste organizacije kao što je SKJ, ostvarena je, nadam se, i duboko u sebi  vjerujem da ću pridonjeti njenom daljnjem radu, postati njen vrijedan član i da ću, proširiri svoje vidike i životne nazore“, citira Mare podlo se smijuljeći.
– Tvrdi Joze da je doktor glavni ideolog zločinačke organizacije u Makarskoj, neki dan tvrdi da je ova s televizije s njim na otvorenoj vezi po cili dan, veli Ante.
– Moj Antiša nisam ti rekla, zvala me neki dan prija iz Helsinškog odbora, tvrdi ona da ovi alat što se s njim uslika tajnik makarske zločinačke organizacije, da je sve to nestalo iz Jasenovca, nabrajala je ona meni , čekiće, pile, odlita, nisam mogla virovat, a sad vidim da je istina, žalosno će Mare.
– A ko mu je objavio sliku s Ustaškim znakom i alatom, pita Antiša Maru.
– Prija tvrdi da oni to istražuju od prosinca 2016. godine, objavio neki Lueta, šta ima kuću snjeguljicu, tvrdi Mare.
– E i on sad taji za školu i dicu, moja Mare, uzrujano će Ante i nastavlja: „Joze mi tvrdi da ovaj doktur nije odgovara za falsificiranu listu iz 2013. godine, sastavio on koaliciju s svojim kumovima iz zločinačke; doktur na prvom mistu, brzi na drugom, predstavnik pravaške Udbe na trećem, predstavnik Seljaka na četvrtom…“.
– E sad ja razumim zašto se zločinačka organizacija širi na liberale, mudro će Mare. –Zašto, pita Ante.
– Zato što se ovaj mali Frane Kacina iskaza paleći hrvatski barjak, godinu dvi prije prvi demokratski izbora, tvrdi Mare.
– Kako ja vidim nisu oni Mare zločinačka organizacija, mudro će Ante.
– Nego što su, jesi reka da ti je Joze reka da su zločinačka organizacija, ljutito će Mare.
– Oni su ti Mare, Makarska Organizirana zločinačka organizacija, pametuje Ante.
– A kako to?, pita Mare.
–  Lipo moja Mare oni ti zadovoljavaju sve kriterije da dobiju taj naziv, evo godinama nas kradu, ima ih više, rasporede se po grupama i strankama, pokrivaju sve institucije od vatrogasaca, gradskih službi, turističke zajednice, domova zdravlja, bolnica, pa do groblja i tamo su glavni, moglo bi se reć od rođenja do smrti, tvrdi Ante, pogleda na sat i izjuri iz kuće ko’ oparen!

1 KOMENTAR

 1. Nema čizama moja lipa drugarice , ali ima volicije ….
  Utralo puže u kućicu njih na voliciju sad će viđen drug iz makarske donit befel od druga kanadera kako razoputit ovi grop .. Moj lipi druže nema ti tu bez mača , a tko se mača laća jbg …gledam misec , gledam zvizde nigdje ribe a na voliciju piiii…..

 2. Prođite sutra volicijom i pogledajte kako je ta kucica ima par dana dobila OGRADNI ZID , ali nasem fotografu nije promaklo ovo gangstersko druzenje, nastavljamo sa pracenjem”””

  • Covik onako atletski gradjen, cvrst na nogama😅 pazi da prijatelji nebacaju konzerve od pastetaokolo nije ekoloski😈

 3. .
  urednistvu i idiotima koji pisu pizdarije;

  Kobogda ima pune dzepove para a nemoga ih cim uzeti
  Kobogda te slipa po svitu vodali
  Kobogda ti sve pocrnilo a oci ti pobilile
  Kukom te po Neretvi trazili
  Kobogda te djava izgulija iz greba kad te unutra metnu.
  .

  .

 4. Jaka zlocinacka organizacija. Puca po savovima. Djeca uglednih clanova, sa ugistiteljskim objektima na plazi javno se ruvaju HDZu. I javno sabotiraju stranku.

 5. Sve su ti to Mare strasen banditen! Kako Joze to mislis?? Lipo Mare bogati, sisaju u grafici sisaju na bucalistu, sisaju u snjeguljici i sisaju meni u nas strasen, samo sisaju previse zato su banditen!

 6. Skojevci i titova mladež iz kradezea. Koliko su ti grad oštetili koliko para uzeli..bebek izgleda ko pička kakva al samo od Dike Slezaka za potpis da radi hotel uzme 800 000 kuna. Zato se njemu ide u politiku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime