Sabina Glasovac podnijela ostavku, vraća se u zadarsku školu gdje ju je zaposlio Zdravko Livaković

0
Zagreb, 11.7.2014 - U povodu završetka dvogodišnjeg projekta "Implementacija Europske agende obrazovanja odraslih" Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta održalo je meðunarodnu konferenciju "Europa znanja i uloga obrazovanja odraslih. Na slici pomoænica ministra za odgoj i obrazovanje Sabina Glasovac. Foto FaH/ Dario GRZELJ/ dag

„Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade, razriješena sam dužnosti pomoćnice ministra znanosti obrazovanja i sporta na osobni zahtjev .

27. travnja sam podnijela neopozivu ostavku ministru znanosti, obrazovanja i sporta na mjesto pomoćnice ministra. Ostavka je motivirana osobnom odlukom i željom da se vratim u Zadar kako bih se mogla više posvetiti brojnim i zahtjevnijim stranačkim aktivnostima i zadacima koji su stavljeni pred mene kao predsjednice zadarskog SDP-a. U sljedećih godinu dana neću koristiti zakonsko pravo na 6 mjeseci pune i 6 mjeseci polovice dužnosničke plaće nego ću aktivirati sporazum kojim se vraćam na svoje staro radno mjesto s kojeg sam i došla u Ministarstvo. Svim suradnicima i partnerima se zahvaljujem na uspješnoj suradnji. Samo naprijed, nema nazad :-)” – napisala je Sabina Glasovac, predsjednica GO SDP-a Zadar na svom Facebook profilu danas u jutarnjim satima.

Interesi SDP-a prije interesa građana

Da stvar bude čudnija u cijeloj zavrzlami zašto Glasovac napušta ministarstvo, ona jasno priznaje kako odlazi s mjesta pomoćnice ministra kako bi se mogla još kvalitetnije posvetiti svojoj stranci, SDP-u.

‘U MIOC je zaposlio Zdravko Livaković’

Također, dodala je i kako se vraća na svoje radno mjesto s kojega je i otišla u ministarstvo, a to je mjesto profesorice u zadarskim MIOC-u. Podsjetimo, svojedobno je gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač javno kazao kako je Sabinu Glasovac u MIOC, preko veze, zaposlio bivši državni tajnik, Zdravko Livaković.

Glasovac umjesto Šestan u Gradskom vijeću?

Umjesto koga se Glasovac vraća u Gradsko vijeće, nije poznato. Sve su glasnija nagađanja kako bi Glasovac u Gradskom vijeću mogla zamijeniti Ivu Šestan – kažu nam izvori  iz SDP-a. (zdnews.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime