Snijeg pada u Lici, do kraja dana stiže i u ostale krajeve Hrvatske

0

Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, a od sredine dana oblačnije u unutrašnjosti.

U drugom dijelu dana te u noći povremeno se očekuje slab snijeg, ponajprije u središnjim i osobito istočnim krajevima. Vjetar slab i umjeren, u istočnim krajevima povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverac, prema kraju dana u slabljenju.  Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijusa.  U Zagrebu se, također, očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno umjerena naoblaka, poslijepodne i navečer oblačnije, a na širem području grada moguće su slabe oborine, uglavnom slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 3 i 5, na okolnom gorju od -2 do 0 °C.

Stanje u prometu

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.  Mogući su odroni zemlje i kamenja, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na dionicama kroz gorja, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.  Zbog jakog vjetra i susnježice vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i mosta Maslenica. Autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Snijeg pada između Šestanovca i Vrgorca.  U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula i Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split. Katamaranska linija Jelsa-Bol-Split plovi na relaciji Stari Grad-Bol-Split bez pristajanja u luci Jelsa. Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe. (net.hr)