U Makarskoj neke otkrivaju, a neke prikrivaju…

0

– Mare evo piše u Večernjem listu da bi Njemačka mogla uvesti model za rješenje islamskog pitanja, uzbuđeno će Ante svojoj ženi.

– Šta još piše moj Ante, baš me zanima, govori Mare nagnuvši se preko stola na kojem mjesi kruh.
– Piše da je najveći problem Europe u odnosu na islam jest nepriznavanje islama kao ravnopravne religije, tvrdi neki dr. Aziz ef. Hasanović, objašnjava Ante.
– E taj efendija je djelom i u pravu, bilo bi i u redu da nešto Nijemci uvezu od Hrvata, podrugljivo će Mare.
– Neki dan su objavili da London ozbiljno razmišlja da od nas uvezu model birokracije, radi velikog broja azilanata. I to im treba skupo prodati, vidiš ti moja Mare da kod nas Hrvat ne može do osobne, ako je MUP izuzme, govori Ante.
– Kako će ti izuzet’ osobnu, pita Mare.
– Lipo odeš ti na pijacu po spizu, policajac dođe doma i tebe nema, ode prebivalište i osobna, mudro će Ante.
– Ma jel’ to moguće?, pita Mare.
– Moguće je moguće, čitam svaki dan kako su nekom oduzeli prebivalište zato što ga nisu zatekli doma. E da je ovim iz Londona izvest Bajića kao model prikrivanja pljački, ja mislim da bi i London ekonomski živnuo, ozbiljno će Ante.
– A što je on prikrio moj Ante?, pita Mare.
– Prikrio i otkrio, on ti to po potrebi. Vidiš ovu Kučekovićku, on ti nju nekada otkrije, a nekada prikrije, sa zluradim smješkom na licu će Ante.
–  Aj ti meni to pojasni, ništa ja tebe ne razumim, žusto će Mare.
– Evo čitao sam Slobodnu neki dan, pisalo da u srcu Makarske niče misteriozni megaobjekt: nitko ne zna što se gradi i ne mogu zaustaviti radove, a iza svega stoji kontroverzni poduzetnik Petrović, objašnjava Ante.
– A di gradi, pita Mare.
– Na svojoj zemlji čovik napravio maslinik i pravi čatrnju za vodu. Kažu da je skupa voda u Makarskoj i da on ne želi vodovodu plaćati, kada može zalivati masline kišnicom, prirodno, eko, govori Ante.
– E dobro, a što je tu problem, pita Mare.
– Problem je u Makarskoj kada Hercegovac pravi čatrnju na svojoj zemlji, a nije problem kada ova Bajićeva izbetonira pomorsko dobro na Osejavi, kada prokopava pećinu ispod obiteljske kuće barbijerija, kada joj grad nasipa plažu, kada se mulja oko koncesija prije nego što se plaža naspe, zajapurio se Ante.
–  Je moj Antiša sve si u pravu, sićam se ja te i kako je došla na misto na koje je došla, propilala je i prolaz u Kalalargi, tvrde da je to sve spomenik kulture, nesigurno će Mare.
– Koji sada spomenik Mare?
– Osejava je spomenik kulture, a i Kalalarga je spomenik kulture, uvjerljivo će Mare.
– Eto vidiš, moja Mare i sada je kontraverzan ovaj Petrović, a nije kontraverzan Bajić i ova njegova Kučekovićka?! Lipo sam ti reka da on nju prikriva godinama, postala ti je tajkun priko ove firme ODO Makarska, ljutito će Ante.
– Je reka si da je prikriva i otkriva, žusto će Mare.
– Ma otkrio je on nju da je prikrivala pljačku u preduzeću Osejava godinama, oni pet milijuna maraka šta su Alač i Urlić pospremili Barbijeriju, tako su tvrdili novinari, govori Ante.
–  E sad je meni jasno zašto ona kopa ispod Barbijerijeve kuće, biće traže još šoldi, ruga se Mare.
– Znaš li ti da su oni prikrili i revolving kredite makarskih hotela, čita sam da je onaj Medić iz Brela jednim ugovorom od 31.12.1993. godine zamračio 13 milijuna maraka. Tumačili su oni to kao nacionalni interes, uljepšavali balance banaka, a pljačkali državnu imovinu, to se zvalo privatizacija državne imovine, stručno će Ante.
– A što je bilo sa ovom zemljom na Glavici, čija je ona sada, pita Mare.
– To ti je postalo vlasništvo tajkuna i ove banke iz Splita, šta je neki dan propala, značajno će Ante.
– A čija je banka, pita Mare.
– Banka je od ovih splitskih tajkuna i tamo se spominje neki Bajić, a ja mislim da je ovaj naš, govori Ante.
– Koji je naš moj Antiša?, zbunjeno će Mare.
– Ovaj što prikriva makarski kriminal priko ove Kučekovićke, zakon tvrdi da je općenito kazneno djelo prikrivanja stvari pribavljene kaznenim djelom oblik je pomaganja počinitelju nakon počinjenog djela, stručno će Ante.
– A da li se ovaj Bajić i Kučekovićka bave prikrivanjem ili otkrivanjem, pita Mare.
– Ako uzmemo za primjer djela nasipanja i betoniranja pomorskog dobra na Osejavi, primjena sile-terorističkog čina pri dobivanju koncesije gdje se nalazi disko Puharića ili propilavanja spomenika kulture u Kalalargi ili pak djela imenovanja predsjednikom suda, sudca iz Vrgorca koji je preko klinike ovoga što kopa čatrnju  dobio  lažni  ratni invaliditet , odgovorno tvrdim da se radi o prikrivanju, a ako uzmemo djelo Hercegovca gradnje čatrnje za kišnicu na predjelu Biloševca , a ne u centru Makarske kako mediji tvrde za Petrovića onda se radi o razotkrivanju, analitički će Ante.
– A što je s djelima koje si spominjao u hotelima, revalorizacija imovine, revolving krediti, rasprodaja četiri hotela i dokapitalizacija privatne imovine obitelji Beroš na Biloševcu, lažiranje  uknjižbe zemljišta žičare na Glavici, pet milijuna maraka novaca iz poduzeća Osejava, koji su nestali, nezakonita  uknjižba državne imovine na SDP,  sutkinja, predsjednica suda Alač deset godina sudovala bez pravosudnog ispita, a što je s tim, pita Mare iako i sama zna odgovor.
– Ženo božija pa lipo sam ti reka da triba izvesti model Bajića i Kučekovićke Englezima, ne bi onda Englezi izlazili iz Europske unije, bila bi im i ekonomija stabilnija, a London bi procvita ka i naša Makarska, govori Ante.
– Dobro aj ti meni sad objasni taj model što traže Nijemci oko islamskog pitanja, uporno će Mare.
– Nije ni meni sve tu jasno moja Mare, al’ mislim da se radi o djelu koji bi koristili Nijemci iz islama, govori Ante nesigurno.
– Koji je dio Islama moj Ante, koji bi odgovarao Nijemcima, pita Mare.
– Mislim da bi Nijemci uveli zakon da imaju pravo na onoliko žena koliko ih mogu financirati, to bi oni iz islama, tiho će Ante.
–  A što je s ravnopravnosti s religijom, pita Mare.
– E to je komparativno s Bajićevom teorijom otkrivanja i raskrivanja, mudro će Ante.
– Lipo si ti meni to objasnio moj Antiša, a jesi pametan, pametniji si od tog efendije Hasanovića, drekne kroz smijeh Mare i stavi peći kruh.

1 KOMENTAR

  1. Kučekovićka i njen muž Puharić propila Kalalargu prolaz do nove vile, spomenik kulture i ne završi u zatvoru. Predsjednik Foruma Mladih SDP a Makarska također znamenitog prezimena Puharić napiše par grafita i ekspresno bude osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana. Kako bi rekli kadija te tuži , kadija ti sudi.Selektivno optuživanje, nevjerodostojna djelatnice DORH-a, kao i što je bila Suzana Alač njena mentorica kao djelatnica pravosuđa, su sudska praksa makarske.Druže kretinjo , pravi si kretinjo.

  2. Zakon za njih ne vrijedi, jer su oni zakon.Oni mogu betonirati što žele, ministar Lovro Kuščević ne može poslati inspekciju i ukloniti ovo ruglo Puharića s Osejave.Barbijeri je sve prijavia, al negdje se zagubile prijave u inspekciji graditeljstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime