U Makarskoj se bira novi javni bilježnik: Milorad Pupovac lobira za Biljanu Puharić?

0

Zaključen je javni natječaj koji po nalogu Ministarstva pravosuđa, ministra Dražena Bošnjakovića, provodi Javnobilježnička komora Zagreb, za Makarsku, koji je u nadležnosti Općinskog suda Split

Kao kandidati prijavljeni su bivša Općinska državna odvjetnica Biljana Puharić,  koja nije aplicirala na zadnjem natječaju za Općinsku državnu odvjetnicu, dakle sve adute uložila je u Javni natječaj za bilježnika u Makarskoj. Drugi kandidat za Javnog bilježnika Ivan Kristić iz Vrgorca (tamošnji javni bilježnik, op.a.), doznaje uredništvo portala Megamedia. Umirovljenjem Ante Barbića, za kandidata koji je želio preuzeti ured pojavila se Suzana Alač, bivša predsjednica Općinskog suda Makarska, kojoj se stavlja na teret da je sudovala godinama bez položenog pravosudnog ispita, ili bolje reći s lažiranim Uvjerenjem iz Sarajeva o položenom pravosudnom ispitu. Ministar pravosuđa zaprimio je predstavku s dokumentacijom koja ukazuje da je Suzana Alač počinila niz kaznenih djela, ali nažalost po predstavci se nije zakonito postupalo?

Portal Megamedia objavio je niz tekstova koji ukazuju i dokazuju kaznena djela određenih pravosudnih bivših i sadanjih djelatnika.  Suzana Alač, Biljana Puharić više puta su spominjane u raznim kontekstima kaznenih djela u Makarskoj! Dominiraju kaznena djela nečinjenja Biljane Puharić, u Makarskoj, kao Općinske državne odvjetnice. Mentorstvo Mladena Bajića očito je poticalo određene predmete, da završe sa zastarnim rokovima za kazneni progon. Milijuni koji su nestali iz poduzeća Osejava d.d., zahvaljujući Biljani Puharić i ukazanom kriminalu, kroz kazneno djelo nečinjenja, javno objavljeni u medijima prošli su ispod radara. Polazišta žičare za Biokovo, predio Glavica, bilo je poslastica pravosudne kriminalne makarske skupine. Makarske hotelske kuće preuzete su na temelju lažnih dugovanja “revolving kredita”, koji su bili poslastica iste pravosudne, kriminalne makarske skupine. Predsjednik Općinskog suda Ante Barbić, vremenom postaje javni bilježnik, a njegova daktilografkinja Suzana Alač postaje predsjednica općinskog suda Makarska. Biljana Puharić po završetku studija postaje vježbenica Općinskog suda Makarska. Makarski pravosudni trokut Ante Barbić, Suzana  Alač, Biljana Puharić, godinama je utirao put, koji je Zemljišno knjižni odjel Općinskog suda Makarska doveo na vrh najneurednijega zemljišnika s enormnim brojem neriješenih predmeta. Primjerice, 27. svibnja 2004. godine tadašnja predsjednica Općinskog suda Makarska Suzana Alač naložila je kriminalni upis zemljišta za Konzum milijunske vrijednosti. Kaznenim djelima pogodovanja, nečinjenja, poticanja, mnogi predmeti ovjekovječili su karijere makarskih pravosudnih dužnosnika. Moć Mladena Bajića kao predsjednika ŽDO Split, kasnije Glavnog državnog odvjetnika RH, osigurala je kontinuitet kaznenih djela Suzane Alač, Ante Barbića i Biljanje Puharić.

Devastirana državna imovina  promijenila je vlasnika pretvorbom i privatizacijom, da nitko za kriminal iz makarskih pravosudnih krugova zakonito nije odgovarao. Betoniranje pomorskog dobra, spomenika kulture poslastica je Biljane Puharić i njene obitelji, koja danas ima više nekretnina, vila za najam. Mediji su redovno izvješćivali o kaznenim djelima pravosudnih , makarskih čimbenika. Zakoni Republike Hrvatske, za njih nisu imali uporišta.  Makarskim pravosudnim krugovima kruže razne informacije, a jedna od njih je da je Milorad Pupovac s Mladenom Bajićem riješio imenovanje Biljane Puharić za javnu bilježnicu u Makarskoj. Suzana Alač, nije procesuirana, zbog lažnog Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu u Sarajevu, ali nije ni dobila Javnobilježnički ured Ante Barbića. Kandidat iz Vrgorca Ivan Kristić, ima ozbiljan životopis, ali makarski pravosudni kartel “Bajić, Puharić, Štrbac, Alač, Barbić”, ne mogu dozvoliti taj luksuz da po njihovim ovjerama, arhivima kopa neki Ivan! Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ne postupajući po predstavki koja je dostavljena Ministarstvu pravosuđa s dokumentacijom, a koja ukazuje  i dokazuje dugogodišnji kriminal Suzane Alač, čini kazneno djelo nečinjenja, nesavjesnog rada u službi… Pregled stanja hrvatskoga pravosuđa u Europskoj Uniji za 2018. godinu, koji u predmetu Suzane Alač, Biljane Puharić svakako bi trebao biti djelotvorniji, uz prisutne izazove pojedinaca koji kontinuirano ukazuju na nezakonitosti, s ciljem poboljšanja kvalitete i neovisnosti pravosudnog sustava  RH. Pravosudna kvota , zastupljenosti predstavnika nacionalnih manjina  (Srba) u makarskoj svakako godinama dominira i zabrinjava.

1 KOMENTAR

  1. A tek kako je Bebek podržava,pa ona mu je cuvala leda svih ovih godina,Vranjes ce je podrzat po nalogu punca i uz Pupovca i Bajica bit ce ono sta je zacrtala.”Bilo kuda,Srbi svuda”Jadni narode!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime