Uoči deložacije obitelji Marković, građani večeras podigli barikade!

0

U ovim trenucima u kući obitelji Marković na makarskom Dugišu započinje vrlo duga noć.

Kako smo već pisali za sutra (srijeda, 17.lipnja) određena je deložacija ove obitelji (http://www.mega-media.hr/gradani-nece-pustiti-policijski-kordon-da-deloziraju-obitelji-markovic-sa-dugisa/) koja po pravomoćnoj presudi splitskog Županijskog suda mora na ulicu. Hrvoje Marković i njegova supruga Desanka Nikolić ne žele se pomiriti sa sudskom presudom i neće sutra iseliti iz svoje kuće koju su izgradili davne 1989. godine. Brojni građani posljednjih dana su im pružili potporu i očekuje se da će mnogi sutra svjedočiti pokušaju deložacije ove obitelji. Grupa građana se već večeras organizirala i odlučni su u namjeri da obrane kuću od policijskih snaga. Imamo i njihove ekskluzivne izjave.
– Napravili smo barikade, cijelu noć ćemo probdjeti uz obitelj Marković. Jedno je sigurno. Nećemo izaći iz kuće i ne bojimo se ovdje ostati ako treba i mjesec dana! Ovim putem pozivamo naše sugrađane da se odazovu u što većem broju i svojom nazočnošću sutra ujutro pokažu državi da nije normalno da ljudi ostaju bez krova nad glavom. Ovdje nije riječ o obitelji Marković. Ovdje je riječ o svima nama kojima se to može dogoditi sutra. Budimo solidarni, pružimo podršku jedni drugima, a našim policajcima poručujemo da se pozovu na prigovor savjesti i da sutra ne budu nasilni, kazao nam je jedan od organizatora čije ime još nećemo otkriti.
Druga grupa građana tijekom večeri je ispisala i grafite na zidu koji vodi prema kući Markovićevih, a u dvorištu kuće podignute su barikade.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime