Zašto gradonačelnik Bilić ignorira građane?

0

Makarski gradonačelnik Tonči Bilić po mnogočemu je poseban: tolerira korupciju, krši zakone, ne rješava goruće probleme grada…

Većina ljudi koji se bave politikom je itekako svjesna da svoju poziciju mogu zahvaliti građanima koji su ih izabrali i iz čijih džepova uzimaju nemale novce za sigurne i dobre plaće i u najmanju ruku je neozbiljno ignorirati ih kada žele nešto predložiti. To, nažalost, Tonči Bilić ne shvaća. Na adresu redakcije portala konstantno pristižu pritužbe čitatelja, građana Makarske koje gradonačelnik Bilić ignorira. U narednom razdoblju objavit ćemo nekoliko slučajeva iz kojih je jasno da gradonačelnik Bilić ne želi naći vremena za obične male građane i njihove životno važne probleme. Jedan od primjera je i pismo koje je gradonačelnik Bilić primio još 3.lipnja ove godine u kojem Joze Vranješ, predsjednik MO Ratac-Zelenka predlaže hitan sastanak na temu parkinga u tom djelu Makarske.
Vranješ u svom pismu navodi kako se posljednjih dana na području M.O Ratac-Zelenka vrši aktivno uklanjanje vozila parkiranih na nogostupima i dijelu prometnica te da to ne čudi obzirom d a i ne postoji javni parking i građani su prisiljeni ostavljati svoja vozila na nogostupima. Vranješ je vrlo korektnim pismom od gradonačelnika Bilića zatražio hitan sastanak na kojem bi još bili prisutni i načelnik makarske policije Hrvoje Boban,  v.d Voditelja odsjeka komunalnog i prometnog redarstva Dražen Nemčić i predstavnici HVIMAK – Makarska d.o.o (pauk služba, op.a.). Dva tjedna kasnije, gradonačelnik Bilić se nije udostojao niti odbiti Jozu Vranješa, a kamoli prihvatiti sastanak i pokušati riješiti problem stanovnika Zelenke.
Ovdje možete preuzeti pismo koje je Joze Vranješ poslao gradonačelniku Biliću:OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU – M.O RATAC-ZELENKA

1 KOMENTAR

 1. Privatni iznajmljivac ne moze biti nitko tko svome gostu ne moze osigurati parking stoga neka institucije krenu od toga i svima onima koji nemaju osiguran parking ukinu Rjesenje o pruzanji turistickih usluga i odmah cemo smanjit guzvu u tom dijelu grada. Dopustimo onda nered u gradu jer ista pravila za sve a i po cemu bi Zelenka bila izuzetak. Zna se kome sluzi nogostup.
  Ne dao Bog da se desi kakvo zlo radi tako parkiranih auta na nogostupu. Znali bi onda udarat po redarima, policiji, pauku itd.
  Nogostup je jasno definiran u slovu Zakona i cudi me ovako glupa i nepromisljena poruka koju je poslao predsjednik M.O. Ratac
  Idemo svi parkirat po nogostupima.

  • Šta je sa zemljon koju du oduzeli vlasnicima kuća bez pare i dinara kako bi napravili cestu i nogostup … Šta je sa komunalnon naknadon koju smo platili kod legalizacije … Najlakše ljude derat kako moš i ne napravit ništa … Šta se srami doć na Zelenku … katastrofa …

  • A jesi pametan. Ti bi ukinija svima rješenje za iznamljivanje ko nema parking. Pa sinko moj moga bi onda 90 % objekata zatvorit tako. A ne razmišljaš da gosti mogu i buson doć … A oni u centru nemaju isto parkinga a drže restorane i iznajmljuju smještaj al imaju javni parking…. U normalnome svitu se rade javni parkinzi i garaže i sve se dobro naplati…. Malo razmisli prije nego počneš pisat nebuloze …

 2. Ne odaziva im se jer iz prilozenoga vidi da traze da radi mimo zakona i da zele da im dopusti nesto sto je suprotno zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Ipak je on inzenjer prometa i sigurnost gradjana kao gradonacelniku i kao covjeku od struke mu je na prvom mjestu.
  Bravo Bilicu, samo tako nastavi. Uz tebe smo.

 3. Koliko vidim čovik ga poziva na razgovor. Nek stisne prdu izađe iz konobe Kalalarga i iznese svoje mišljenje … Ne vidim razlog zašto ne bi doša na sastanak.

 4. Evo Bilić upalija laptop i naučija tipkat pa je napisa dvi poruke pod imenon “Ni livi ni desni” i “Stan u zgradi” …. A moj Biliću dođi na sastanak i ne blamiraj se …

 5. Koliko sam upoznat rijetko koja kuća na Zelenci je bez dvorista. Platit bagere, kamione i napravit parking a odredjeni su i garaze pretvorili ljeti u apartman ili sami tu ligaju dok kuću iznajme.
  Ne mozes imat terase, rostilje a istodobno ugrozavat djecu vas komentatora jer isto mora hodat cestom da zaobidje moje auto, perino, katino itd. jer sam ga parkira na nogostup koliko je dug i sirok.

 6. Zašto nema javnog parkinga na Zelenci ? Zašto je grad dopustija da se naprave zgrade sa nedovoljnin brojen parking mista ? Zašto se i sada izdaju dozvole za zgrade s nedovoljnin brojen parking mista ? Pogledajte šta se radi na istoku ? Ko os svega profitira … Jadna je naša Makarska uz ovakvu nesposobnu vlast !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime