Policijski službenici Policijske postaje Sinj jučer, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa oko 16:10 sati u Sinju,  izdali su naredbu vozaču osobnog vozila da se zaustavi na što se isti oglušio, odbio je postupiti po izdanoj naredbi policijskih službenika i nastavio je daljnju vožnju tijekom koje je počinio veći broj prometnih prekršaja

Tijekom vožnje pretjecao je vozilo ispred sebe, iako je na kolniku bila iscrtana neisprekidana linija i dva puta je tijekom vožnje  pretjecao vozila  koja su se približavala pješakom prijelazu. Policijski službenici zaustavili su ga na području Trilja. Uočeno je kako je prije zaustavljanja iz vozila izbacio  plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila manja količina zelene materije karakteristične za drogu marihuana, a koju su policijski službenici pronašli i oduzeli. Osoba je dovedena u službene prostorije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  19-godišnjak  upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, bez važeće prometnu dozvole, nije za zahtjev policije predočio  policiju osiguranja,  nije se zaustavio na zahtjev policije, tijekom vožnje je tri puta nepropisno vršio pretjecanje, te je odbio preliminarno testiranje na prisutnost droga i lijekova u organizmu.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježja  devet prekršaja iz Zakona o  sigurnost prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga radi čega je danas uz optužni prijedlog danas priveden na Općinski prekršajni sud Split, Stalna služba u Sinju, koji  mu je odredio zadržavanje na rok od 15 dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime