Nakon 18 uspješnih izdanja sajma autohtonih hrvatskih proizvoda “Dalmacijo, sve ti cvitalo”, ove godine će Zadar po prvi puta biti domaćin ovog atraktivnog događaja.

Osim sajma, i to 19. po redu, u Zadru na Poljani Pape Pavla Ivana Pavla II će se trčati i alka u kojoj će sudjelovati predstavnici općina Zadarske županije, sportski klubovi, ali i slučajni prolaznici, turisti… Od organizatora, Centar Fabula iz Splita doznajemo da su ovom projektu punu podršku  dali Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra te Obrtnička komora Zadarske županije.

Poljana Pape Ivana Pavla II gdje će se održati sajam i Zadarska alka...
Poljana Pape Ivana Pavla II gdje će se održati sajam i Zadarska alka…

– Sajam “Dalmacijo, sve ti cvitalo…”će predstaviti autohtone proizvode i dati priliku proizvođačima koji svoje kvalitetne domaće proizvode  prezentiraju širem tržištu. Na ovoj  manifestaciji želimo da se osjeti i doživi cijela Hrvatska kroz mirise i okuse bogate gastro ponude te kroz sliku izvornih hrvatskih suvenira. Svaki proizvod sa sobom nosi povijest područja iz kojeg dolazi, nasljeđe iz davnih vremena koje treba održavati, čuvati i razvijati, kazala nam je Nada Mitić iz Centra Fabula.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime