Policijski službenici Policijske postaje Sinj sinoć, 20. rujna 2023.godine, oko 23:20 sati na cesti D-1, u mjestu Kraj, općina Dicmo, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnjak

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  upravljao osobnim automobilom bez registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, vozilo nije bilo registrirano i policijskim službenicima nije predočio policu osiguranja, odnosno drugi dokaz o sklopljenom ugovoru o osiguranju vozila.

Nadalje, vozač je odbio podvrgnuti se ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja radi utvrđivanja prisustva  droga u organizmu, koje utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilom,

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja iz čl.66. st.1., čl. 216.st.1., čl. 282.st.1.,čl. 238. st.1 sve iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Obzirom da je 20-godišnjak u posljednje dvije godine tri puta prijavljivan za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, u optužnom prijedlogu predloženo je sudu da mu se odredi zadržavanje, da mu se izrekne kazna zatvora i izrekne zaštitna mjera.

Danas je 20-godišnjak uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime