Nakon briljantnog recitala Lovre Pogorelića u crkvi sv. Frane i sjajne pretpremijere drame Iluzije Ivana Viripajeva u atriju Kneževog dvora, u vlastitoj produkciji, Umjetnička organizacija i kazališna družina „Lovro&Nina“ nastavlja program 24. PagArtFestivala te najavljuje recital izvrsnog albansko-francuskog violončelista Vlorenta Xhafaja, 8. kolovoza u crkvi sv. Frane.  U istom prostoru g. Xhafaj nastupio je u okviru PagArtFestivala prije tri godine, kada je izveo dvije Bachove suite i Lamento L. Šabana. Ovoga puta izvest će naredne dvije Bachove suite (3. i 5.) te izbor iz 11 Capriccia za violončelo solo u dodekafonskom stilu R. Matza

Ovo je još jedan program koji potvrđuje koncept PagArtFestivala – ozbiljna glazba u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku. A ozbiljnost potvrđuju i brojne zabilježbe za posjet koncertu.

Crkva sv. Frane idealna je lokacija za ljetne koncerte koja pruža mogućnost slušanja i praćenja koncerata i izvana, što pridonosi imidžu Grada Paga kao značajne kulturne destinacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime