Prijateljski narod otočne države Filipini jednog dana će možda podignuti spomenik Edvinu Šimunovu, inače direktoru zadarske Liburnije još od prošlog stoljeća

Upravo je na neki način Edvin Šimunov zadužio filipinski narod kada je nedavno informirao preko jednog zadarskog portala kako je zaposlio Filipinca da vozi autobus. – Radimo na tome još od Nove godine jer to je opsežan i zahtjevan posao koji iziskuje kvalitetnu selekciju kandidata. Prvi vozač iz Filpina počeo je raditi ovih dana, zadovoljan je te imamo najave za još nekoliko vozača iz Filipina, što bi nam znatno olakšalo situaciju. I putnici su ga pohvalili, što nam je jako važno. Prošao je svu potrebnu poroceduru i ispunjava sve uvjete za obavljanje posla vozača autobusa, kazao je Edvin Šimunov.

Nije jasno kako to Edvin Šimunov zna da su putnici zadovoljni. Valjda je proveo neku anketu za koju nitko ne zna. Jer, ne vjerujemo da bi Edvin Šimunov tek tako luopetao po meidjima nešto što nije potkrijepljeno argumentima. Sigurni smo da je Filipinac kojeg je Edvin Šimunov zaposlio drugačiji od svojih brojnih sunarodnjaka koji su došli u Hrvatsku i da vozi po pravilima, a ne kao mnogi koji karijeru vozača ili dostavljača završe na traumatologiji.

Međutim, nikako ne možemo odgonetnuti motiv tolikog zadovoljstva i sreće kod Edvina Šimunova zbog Filipinca i najave da će ih zaposliti još jer to znači da domaće stanovništvo zbog loših uvjeta rada i niskih plaća nema interes za rad u Liburniji, pa kruh moraju tražiti u Irskoj, Njemačkoj i drugim zemljama. E sad, može li Edvin Šimunov poraditi na boljim uvjetima rada i bolje plaćenoj satnici ili mu je lakše uzeti očajne radnike iz trećih zemalja, nije teško pogoditi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime