Statistika prikupljena od strane tvrtke za iznajmljivanje automobila “Booking Group Corporation” platforme EconomyBookings.com pokazuje da su Hrvati od početka ljeta najčešće koristili usluge najma automobila u Italiji, Francuskoj, Malti, ali i Hrvatskoj te su po učestalosti korištenja iznajmljenih automobila na 24. mjestu u Europi

Hrvatima u Hrvatskoj omiljeni gradovi za iznajmljivanje automobila su Zagreb, Zadar, Split i Dubrovnik, dok su najpopularniji strani gradovi Valletta na Malti, Marseille u Francuskoj te Malaga u Španjolskoj.

“Jedan od najnovijih trendova putovanja su alternativna odredišta poznata kao “Destination dupes”, koja su slična mjestima za odmor, ali su jeftinija i s manje gužve od popularnih turističkih odredišta. Na primjer, umjesto putovanja na Maltu, možemo preporučiti uživanje u sunčanom Limassolu na Cipru. U međuvremenu, kada putujete u Francusku, Marseille možete zamijeniti Montpellierom”, kaže Alens Baibekovs, predsjednik uprave “Booking Group Corporation”.

Analizirajući podatke o trendovima usluge najma automobila među stanovnicima Europe, može se zaključiti da putnici ovog ljeta kao destinacije najčešće biraju Italiju, Španjolsku, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Portugal i Grčku. Razlog tome je sve veća turistička aktivnost tijekom ljetne sezone, s preferiranjem zemalja s toplom klimom.

Podaci tvrtke pokazuju da na online platformi EconomyBookings.com usluge najma automobila u Europi najčešće koriste Britanci, koji čine 21,1% rezervacija. Stanovnici Francuske su drugi sa 16,5%, dok su stanovnici Njemačke treći s 11% rezervacija.

Prilikom rezervacije automobila na online platformi EconomyBookings.com moguće je odabrati najpovoljnije mjesto preuzimanja automobila. Ovog ljeta Europljanima su najomiljenija mjesta zračna luka Malaga u Španjolskoj, zračna luka Lisabon u Portugalu i zračna luka Tirana u Albaniji. Četvrta najpopularnija lokacija za preuzimanje automobila je zračna luka Faro u Portugalu, a slijedi je zračna luka Barcelona u Španjolskoj.

Alens Baibekovs kaže: “Trendovi najma automobila za popularna odredišta ostali su prilično stabilni tijekom proteklih nekoliko godina, a Italija i Španjolska često zauzimaju prva mjesta i u zimskim i u ljetnim sezonama. Kontinuirano prikupljamo podatke o navikama naših klijenata u najmu automobila diljem svijeta, što nam omogućuje izvlačenje zaključaka o razvoju turističkog sektora i prilagođavanje naše ponude usluga prema potražnji.”

“Booking Group Corporation” provodi aktivna istraživanja prikupljajući podatke o navikama klijenata u najmu automobila u cijelom svijetu svake godine, što nam omogućuje izvlačenje zaključaka i promicanje mogućnosti rasta u turističkoj industriji iznajmljivanja automobila.

“Booking Group Corporation”, osnovana u Latviji, pruža usluge iznajmljivanja automobila u 180 zemalja svijeta, a glavna tržišta su Europa, Amerika, Australija, Kanada, Novi Zeland, Meksiko i Ujedinjeno Kraljevstvo. Kako bi uspješno poslovala u međunarodno konkurentnom okruženju i kako bi se osigurala kvalitetna usluga, platforma za online rezervacije EconomyBookings.com prevedena je na 17 jezika, čime se olakšava proces rezervacije najma automobila za stanovnike različitih zemalja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime