Zagrebačka policija u Savi je pronašla plavi automobil marke Fiat Punto. Automobil je pronađen između Mosta slobode i Mosta mladosti.

Pretpostavlja se da se radi o automobilu koji je u utorak oko 15 sati sletio u Savu, a koji je vjerojatno vozila 44-godišnja Z.M. Iz PU zagrebačke potvrđeno je da se u automobilu, koji je izvučen u 13 sati izvučen iz Save oko 300 metara od Mosta slobode, nalazi mrtva osoba. Očevid je u tijeku. Policija je, podsjećamo, u utorak oko 15 sati dobila dojavu da se automobil Fiat Punto, s jednom ili dvije osobe, sjurio u Savu. Nekoliko sati ranije 44-godišnja Z.M. napisala je oproštajno pismo za svoju djecu. Oprostila se i od prijatelja na Facebooku. Na samoubojstvo se vjerojatno odlučila zbog raka od kojeg je bolovala.

Policija ima snimku automobila

Od utorka je nitko nije vidio. Nestanak 44-godišnjakinje prijavio je njen brat koji zajedno s ostatkom obitelji napeto iščekuje rezultate potrage. Dno Save su tri uzastopna dana pretraživali policija, vatrogasci, GSS-ovci i ronioci. U četvrtak ujutro policija je u muljevitoj Savi uspjela pronaći nešto što nalikuje Puntu. Mjesto je označeno plutačom, te je dovedena dizalica koja je pronađeni objekt izvukla iz vode, nakon čega je potvrđeno da se doista radi o automobilu koji se dva dana ranije sjurio u rijeku. Policija je u posjedu snimke automobila koji je navodno sletio u Savu. Snimke su zabilježile nadzorne kamere jedne firme s Trnja koja se bavi upravo ugradnjom video nadzora. Automobil marke Fiat Punto snimljen je nekoliko trenutaka prije nego je sletio u Savu.

Rijeku pretražuju od utorka

Djelatnici hitnih službi su se ponadali da je potraga gotova kada su u srijedu oko 17 sati u Savi pronašli olupinu koja je nalikovala automobilu. Međutim, bila je to lažna uzbuna. Potraga je prekinuta oko 20:30 sati zbog loših vremenskih uvjeta.  Podsjećamo, policija je u utorak oko 15 sati je zaprimila dojavu kako je automobil sletio u rijeku Savu. Odmah su alarmirane sve dežurne službe te je započela potraga. Rijeka se pretraživala čamcima i jet-skijevima, a na raspolaganju su im bili i robotska sonda i podvodna kamera. Isprva se, temeljem izjava svjedoka koji su vidjeli pad automobila u Savu, špekuliralo da su u autu bile dvije osobe. Nagađalo se da se radilo o paru koji je počinio samoubojstvo. No, policija se trenutno vodi pretpostavkom da je u autu bila samo 44-godišnjakinja. (index.hr)