U sklopu projekta Zona – okusi i mirisi zadarskog kraja održana je prva edukativna radionica namijenjena kuharima zadarskih restorana sa ciljem zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih autohtonih jela našeg podneblja kao i popularizacije gastronomske ponude
Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora. Kroz ovaj projekt želimo omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja. Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar David Skoko u suradnji s Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima. Na edukaciju su se odazvali kuhari restorana: Harbour, Groppo, Hedonist, Mediteran, Roko, Foša i Pijat. Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se povezali sa zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda, izvijestila je Vlatka Vučić-Marasović, pomoćnica pročelnice Ureda župana Zadarske županije.