U sklopu projekta Zona – okusi i mirisi zadarskog kraja  održana je prva edukativna radionica namijenjena  kuharima zadarskih restorana sa ciljem  zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih  autohtonih jela našeg podneblja kao i  popularizacije gastronomske ponude

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora. Kroz ovaj projekt želimo omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja. Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar  David Skoko u suradnji s  Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima. Na edukaciju su se odazvali kuhari  restorana: Harbour, Groppo, Hedonist,  Mediteran, Roko, Foša i  Pijat. Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se  povezali sa zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda, izvijestila je Vlatka Vučić-Marasović, pomoćnica pročelnice Ureda župana Zadarske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime