Anice pratiš li ti šta govori ovaj Dado iz HDZ-a? – Kuvan ručak, nemam ja kad pratiti te gluposti.; odgovara Anica.

– Ma kave gluposti ženo božja, evo čovik prolupa, čas je zadovoljan s četvrtim mistom, čas nije, ne zna on kuda goni,veli Stipan.
– Moj Stipane nije njima lako, gledala sam ja kako se Plenković u Kninu penje uz skale, pa kada je sišao s tvrđave, pozlilo mu, a vodom ga zalivala Rimčeva, ispalo kasnije da je i ona pala , krv prolila za Plenkovića.
– Ma šta mi to govoriš Anice, kada je to bilo?
– Peli se na Kninsku tvrđavu za dan Oluje, dizali barjak, svima pozlilo. A kako im neće pozlit, srili se onaj oficir JNA iz Mosta, šta je sad ministar milicije, Božo isprid njega, Orešković do njega Nonjo, morala je bit muka i Brkiću  kada sve to gleda.
– Zamisli Anice kako je Brkiću gledat ovu dičurliju iz Bruxellesa, taman se rješio onog Bruxellskog Zoke , a sad mu se pojavio Bruxelleski Andrej, sa ovim Nonjom u Kninu na dan pobjede. Ma nemere normalan čovik to ni zamislit, Brkić se s Velebita ka specijalac spustio u Knin 1995. godine, a ovi s limuzinama 2016. godine stigli  pa im muka.  Isukrsta mi i meni bi bila muka to gledat.
– Moj Stipane neko ozbiljno radi da đava nosa ovu Rvacku, jesi vidio one crnokošuljaše šta marširaju po Kninu i viču „Za dom spremni“, ja sam prvo mislila da sui z HNK Zagreba, da glume ustaše, kasnije se ispostavilo da su to Hosovci iz IX Bojne.
– Anice to su ti sve udbaši koji rade protiv Rvacke, mudro će Stipan.
– Nisam ja znala da je i ona Pusićka onakva muljatorica, kažu da je kupila zgradu u Bruxellesu, koja je prazna, a Plenkovići ovi njegovi stanuju po tuđim kućama, tako da Rvacka plaća smještaj, a zgrada zjapi prazna, veli Anica.
Ulazi u kuću poštar, pozdravlja čeljad, ostavlja pismo za Stipana. Pita Stipan poštara Markana: „Daj mi reci ti šta ima novoga u politici?“.
–  A ne miriše mi sve ovo na dobro moj Stipane, veli poštar Markan.
– A šta ti ne miriše, pita Stipan?
– Ma donija đava ponovo ovoga Mesića, eno ga laje i na blaženog Stepinca, veli Markan.
– A šta laje? Za srpske novine Nedeljnik da izjavio da samo slijepci ne vide hrvatske zločine nad Srbima. Ma šta se on javlja, Milošević je na sudu u Hagu dokaza da je on suradnik KOS-a i UDBA-e.
– E moj Stipane u tom i je problem, puno suradnika u Hrvatskoj, zato će Mesić ponovo u Sabor, tvrdi Markan.
Javlja se Anica i veli: „Prije će đava doć po svoje nego šta on dođe do sabora!“.
– Bog te čuo Anice, veli Stipan.  A što ćemo s Josipovićem, on je neki dan za četnički Kurir izjavio “Valja biti pošten i reći kako je Bleiburg, preciznije, Križni put, mjesto zločina. Nažalost, komemoracija mnogima služi za rehabilitaciju ustaštva, za reviziju povijesti i relativizaciju krivice u Drugom svjetskom ratu. Zato nikada nisam išao na komemoraciju”, tvrdi Josipović. Đavlu politika, evo večeras iz Rija stigla prva zlatna medalja,Hrvatska je do sada imala Cro Copa, a od večeras ima i Cro trapa, ljudska sudbima, ovoga Glasnovića nisu  primili u Hrvatsku vojsku radi leća, a on prvak svita, mudro će Stipan poštaru.
– Moj Stipane, čitam jučer onaj Davor Božinović, bivši ministar obrane tvrdi da je Plenković lider  broj jedan, a njega progone profesori koji tvrde da je plagirao doktorat. Aj sad budi pametan!?, mudro će poštar Markan.
– Eto taj ministar nije primio u radni odnos Glasnovića, olimpijskog prvaka, šta da ti kažem nego stramota, on nam je diplomat, tvrdi on da su oni svi s licencom. Jesu oni s licencom UDBA-e, žustro će Anica i nastavi:“ znaš li ti moj poštaru da su svi oni doktori samoupravljanja, oura i soura. Profesori im Pusići, Goldštajni, Jović, Tatalović, Vukadinović i ostale mecene s licencom UDBA-e fakulteta političkih znanosti, pola ih je u SDP u a pola u HDZ- u“.
– Perković i njegov pulen do jučer su bili glavni savjetnici u HDZ-u, tvrdi poštar. Ma istina je šta ti Anice tvrdiš, samo vidim ja da ovi Plenković ide ćaćinim stazam, Sanaderovim,  ne voli ni on Hercegovce.
– E daleko će dogurati, mudro će Stipan.
– Dobio čovik zadatak, mora odraditi, a kako će sve završiti triba pričekati 11 rujna, veli poštar.

1 KOMENTAR

  1. Davor Božinović doktorirao kod Vukadinovića i Tatalovića na fakultetu političkih znanosti. Vukadinović ga prozvao za plagijat doktorskog rada? tatalović kao Mesićev savjertnik pokriva Božinovića. kako to da se slika s Plenkovićem, tvrdi da su oni licencirani diplomati. Ako je plagijat Božinovića licenca s kojom HDZ misli dobiti izbore jao ti ga HDZ u. Pojavljuje se često i bivši ministar pravosuđa Bošnjaković, a Mesić ga doveo za ministra kada i Karamarka, preko Sanadera kao premijera. Predlažemo Plenkoviću da makne od HDZ-a i sebe, ove propale političare Stjepana Maesića i Ive Sanadera. Lista prve izborne jedinice HDZ-a, svakao će pobrati dio SDP ovih glasova u Zagrebu, ali i izgubiti HDZ ovih glasova Zagreba. Što znači da HDZ u Zagrebu prolazi kao i do sada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime