Odluka je donesena! Odobravatelj je aklamator! Aklamatorica je odobrila! I, Vi tamo, da, da, da, vi iz zadnjih redova, molim bez dovikivanja! Da čujem  samo glasno odobravanje! Osobito od vas, da da vas, koji ste bez ikakvog prebrojavanja glasova izglasati! Sad fino svi uglas svečanu pozdravnu pjesmu u čast bizantskog dvorskog lidera…

Odmah potom, aklamatori prihvaćaju mišljenje odobravatelja, dajući svoju suglasnost kako će biti nagodni! Kako, aklamatori, misle da će nagodbe u  svezi tranzicije platnog prometa, ići samo na njihove račune, stavili su svoje potpise na mjenice…Bjanko! 

Dalje nakon aklamacije, aklamatori kreću u akciju organizirano društveno političko djelovanje! Aklamator od njih očekuje brzo djelovanje! Izglasati su radi očiglednih intelektualnih sposobnosti i visoke razine stručnog i akademskog znanja! Bez oduševljenja molim, no, njihova kreativnost biti će iskazana na netradicionalan način, prikazivati će se pomoću video uradaka na društvenim mrežama! Nemoj da se netko tamo usudi akcijašit, gleda i prati sve odobravatelj! Ima da provodite program, kao u ona dobra komunistička vremena, za kojim se nameće ZNA SE maksimalna disciplina u izvršavanju odobravanja! 

Jebiga, sad bi vi raja zvali Hrvatina u pomoć. Hoću, nije da neću, no, za što, kome, na šta me zovete, što mogu učiniti, u čemu da sudjelujem. Ende Hrvati Mostara, kraj, aklamacija i gotovo! Najebali ste sad, ne malo od glansa glavica, nego uvaliti će vam ga do muda! Još ćete biti sretni da vam ga ne vade. Dakako, oni kojima je već poznata takva vrsta zadovoljstva! Šta vam preostaje, jedino, sveopće okupljanje, nasuprot aklamatoru, i, obraćanje javnosti radi neprihvaćanja aklamacije, koja uzgred budi rečeno nema nikakvo utemeljenje u demokratskom procesu izbora! Posebice slobodne volje izražavanja misli i djelovanja i glasa poglavito dobiveni glas daje legitimitet.     

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime