Zanimljiva interpretacija povijesti, kroz raščlambu: da li danas društveno-politički sustav drugačije djeluje, nego u totalitarnom (osuđen od strane Vijeća Europe) komunizmu. A, kako bi nama/Vama/njima bilo puno bolje, nego je bilo prije, i, pogotovo nego što je sad, dalje u tekstu raščlambe čitajte o: spomenutim-kojima bi moralo biti puno gore, što im se nikako ne isplati!

Piše: Hrvatin Tomašević

To su najistaknutiji+najuspješniji+najbolji sinovi naroda:lideri+dužnosnici, parlamentarci+vijećnici+stožernici… Pa vas ja sad pitam-gdje bi morali Oni biti: ili u predsjedništvu ili u vijeću ministara-parlamentu-vladi-ministarstvima-agencijama ili uz svoje uzoritosti ili u zatvoru? Da bi narodu bilo bolje…Hoće li mu ikada biti bolje? Ja mislim nikad! 

 A da bi nam bilo onako kako je bilo uz komunističku partiju, nije se moralo mijenjati ništa! Znam nije Vam ugodno da Vas podsjećam na sve tragedije i strahote i svo ostalo zlo, što nas oplodi u demokraciji. Smatram, kako se sve to moglo isto tako napraviti i s istim ljudima, ili s mnogo manje uključenih-kako to npr. radi CIA-unajmi Jason Bourna!

Gospođe i gospodo, svaki dan se pitate: da li je vrijedilo truda? Da li je neobjašnjiv taj veliki krvavi „demokratski“ obrat? Uz Vašu čitalačku radoznalost, dozvolite uporedit ću-Ono što su Oni prije: govorili, obećavali, radili i nečinili, s Onim što Ovi lideri danas svakodnevno ponavljaju…Uvijek i stalno…Ej narode Moj!

Uz ispriku njihovim „uzoritostima“, kako bi to izgledalo da je: Bakir-Đemal Bijedić, Dodik-Rato Dugonjić i Čović-Branko Mikulić? Imali u tome tajanstvenosti, zrnca razlikovnih osobnosti-svojstava, namjera u postupanju? Ja bih to zatajio! No kako Vi znate puno više,  usporedio sam One s Ovim, dajući na prosudbu: ideološki, državnički, strukturalni, sustavni oblik rada i djelovanja, kako bih otkrio „znakovite“ promjene koje su se dogodile-navodno. Ne očekujte neočekivano:

Za razliku od mlade pice, pune kreposti, mlada država BiH nije nevina spram naroda svojih. Kako bih udovoljio društvu u cijelini, usudio sam se kroz rasčlambu-nekad i sad, potražiti: veze+uzroke+posljedice, a sve u cilju izvođenja zaključka-ima li razlike: kako je bilo nekad-pod komunistima, a kako nam je sad u liderokraciji? Nemojte ni da sumnjate, nikoga ne napadam svojim tekstom, samo tragam za proturječjem, kad je u pitanju totalitarizam i liderokracija? Naime, da li se danas u okviru liderokracije djeluje na drugi način, nego što je to bila praksa u komunizmu…Naime…

Npr. uzmite omjer izgovorenog u obećanjima+djelatnog i neučinjenog, imati će te podjednak rezultat i kod Onih i kod Ovih! Priznajem neke razlike ipak ima, recimo u kritici: onda se to zvalo demagogija-retorička ispraznost, a danas je to medijski SpinBall-razmetanje političkim sloganima i porukama!

Podsjetimo se što je narod imao od svega toga. U komunizmu: rvatim-nenarodnom elementu pasoš u ruke i put Dojčland-bauštela, nekije ovdin na vanjskoj zelji Hercegovini manje! Srbima-uniforme nek’ se šepure i zveckaju oružjem! Muslimanim: umjesto feređe, zaogrni jugoslavenstvom i mirna unutarnja zemlja Bosna! Riješena i nacionalna i ustavna i teritorijalna jednakopravnost! Kako mi ide…Danas, u liderokraciji, wou, ovo ne može biti slučajnost: Hrvati iskaču ispod svakog kamena-skriveni, ne bi li ih optužilo+osudilo+ pritvorilo+protjeralo…Te ko’ se nije skrio, jal položio zakletvu federaciji, il’ liže šupak koalicijskom partneru, zdimio je priko grane….A di drugo, na bauštelu u Dojčland! Srbi, razvili zastave, slave-dvije, ne jednu državu…Mašu li mašu…S obe strane i Save i  Drine! Bošnjaci se upregli u MultiKulti, fino se priselembetili na vlast, jašu li jašu po federaciji, sisaju budžetske sise, izigravajući državnost: đihadist menađment taksingom! Iznesene činjenice se podudaraju, što više, bitnih promjena u načinu vladanja i oblika odnosa vlasti spram naroda…Nema…Griješim li…

Živjelo-bratsvo i jedinstvo:komunističkih satrapa+srpskih vojvoda+bošnjačkih begova i aga+ hercegbosanskih maharađa! Ujedinili se u liderokraciji! Ej, narode moj!.

Vjerujem kako će mi neki od analnitičara, tipa: Senada, Slave, Faruka, Zirduma, Bursača, koji su provjereni demokrate, dati za pravo i složiti se u sljedećem: imenovani prvaci naroda svog, koji su samo različitih imena i iz „drugog doba“, naizmjenično igraju jednu te istu ulogu,na istom prostoru i mjestu,postupajući+djelujući+ponašajući se potpuno isto! Isto je-nekad i sad…Oni i Ovi!

Gospođe i Gospodo, podudara se sve! U obliku i načinu društveno-političkog djelovanja i mjesta počinjenja ali i nastanka, kako i završetka, nedemokratskog sustava! Demokracija, drugačiji sustav…Moj kurac! Ovdje se vlada na isti način kako je to komunistička partija provodila i činila, namećući svoja pravila, koja su, nažalost, nasljeđena u pluralizmu danas, od strane „demokratskih“ stranaka, koje opet čine nedemokrati! Vjerujem, kako se s tim neće svi složiti, no, priznat ćete ova „narodna“ liderokracija ipak je jako različita od službenih i opće prihvaćenih vrijednosti+stavova+djelovanja demokracije i svjetonazora naroda Europe, kojima ne/pripadamo…

Moja rasčlamba proturječja o alternativnoj povijesti i falsificiranom društveno-političkom sustavu i zajedništvu u omjeru nečinjenja, stoga i ima nacionalnu težinu! Prevarili su Vas da posjedujete: HercegBosnu, da ste pobjedili u ratu, da imate BiH, da ste izabrali „svoju“ vlast, da je Hrvatska Vaša domovina-živite/mo u doba velikih prevara! Ne samo u nacionalnom smislu, nego je cijeli sustav-lažno izdanje! Ovakvo izdanje sustava za likove koje smo usporedili-njihov je to izmišljeni raj! Ovo je lažno izdanje društveno-političkog sustava kojeg pogoni jurišajuća glupost, i u strahu je i od pameti i od demokracije!

Iskreno sam zadivljen kako smo/su/ste demokraciju i politiku prepustili tim gigantima liderstva!  Nedopustivo! Dakako, da su se međunarodnoj zajednici, ti lideri korupcijske uzoritosti, učinili manje opasnim! Oni, u svoj svojoj skromnosti, dadoše sve od sebe,da budemo u ovakvom stanju, u kakvom smo danas…Zastrašujuće!

Gospođe i gospodo, zamislite tek koliko sam ja uobražen-smatram se jako pametnim, a još sam u ovim govnima. Važno-znate li kolika je smrtnost nacije/a, pogotovo sad u vrijeme covida? Kad je nezaposlenost preko 50% broja od ukupno radno sposobnog i obrazovanog stanovništva…Svakim danom ta brojka raste! To je jedan od preventivnih načina  oblikovanja liderske vlasti u rješavanju pitanja nenarodnog elementa!  Stoga, promjene i metode koje se moraju poduzeti, kako bi se doista društveno-politički djelovalo na dobrobit naroda, nisu one tradicionalne…Nego…Alaha i HercegBosne mi…Očigledno je, da će se ponovo morati boriti, za sve Ono,z a što se je već, toliko puta borilo…Nije li liderstvo pojelo revolucionare?  

Da Vam se je pružila,ono nekad, prilika pitati:Đemu+Branka+Ratu-šta si bolan ono ti: u jedan glas bi odgovorili-sinovi partije! Danas, kad bi pitali: Bakira+Mileta+Dragana odgovor bi bio- liderokracije sinovi smo! To je nit koja ih čvrsto povezuje i jedinstvena je njihova cijena za naciju…Sinovi naroda svog!

Bilo bi jako neodgovorno ne dati na prosudbu ovu uporednu rasčlambu,u kojoj kao da nema proturječja, nego vlada konstanta: sustavi se mjenjaju, problemi ostaju isti!

Interesi i potrebe naroda, važniji su od tri lidera-Hrvatin Tomašević !   

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime