Automoto Oldtimer Klub Sinj nominirao je za javna priznanja Grada Sinja gradskog vijećnika dr. Stipislava Jadrijevića, gradonačelnicu Sinja Kristinu Križanac i zamjenika gradonačelnika Zlatka Ugrina.

Svečana sjednica na kojoj će se dodjeliti javna priznanja Grada Sinja bit će upriličena uoči Dana Grada 15.kolovoza 2017. Priopćenje Auto Moto Kluba Sinj s pripadajućom dokumentacijom objavljujemo u cijelosti:
„Podnešena je prijava za proglašenjem  počasnim građaninom Grada Sinja dr.Stipislava Jadrijevića iz Sinja, gradskog vijećnika NL dr.Stipislav Jadrijević. Dr.Jadrijević je abdominalni kirurg uspješnog transplantacijskog tima zagrebačke bolnice “Merkur” koji je je u 2016.g. proglašen najboljim doktorom u RH. Dr. Jadrijević je vlasnik i osnivač Drage sadre d.o.o firme za vađenje rude i kamena i proizvodnju gipsanih ploča, firme koja posluje u Sinju na predjelu sela Glavice i zapošljava velik broj Sinjana. Ono što je bitno napomenuti da je Draga sadra d.o.o. odnosno dr.Stipislav Jadrijević poklonili Gradu Sinju šest čestica zemlje koja je iznimno vrijedna. Kada je zadnji put jedan sinjanin učinio nešto takvo, da se podsjetimo da je Stipe Sikirica poklonio svoja djela, Iva Galiotović darovateljica zgrade u kojoj je sada smještena Galerija Galiotović koja je svoju ušteđevinu darovala za potrebe izgradnje iste.
Sjetimo se i dr.Pavla Miletića tadašnjeg umirovljenika (82. god.) prvog donatora koji je poklonio svoju cjelokupnu ušteđevinu za izgradnju autoceste Split-Zagreb i četvrtinu svoje mirovine sve dok živi. Među takve ljude pripada dr.Stipislav Jadrijević.

Druga prijava je prijedlog za dodjelu javnih priznanja:

Osobne nagrade pojedinačno za:

  1. Kristina Križanac gradonačelnica Grada Sinja
  2. Zlatko Ugrin dogradonačelnik Grada Sinja.

Ono što nas je potaklo na podnošenje inicijative je primjer Katarine Ujdur, donedavna gradonačelnica Metkovića koja je izgubila izbore od HDZ-ovog kandidata i koja je još jednim primjerom pokazala kako se ponašaju političari. Odlučila je da neće primati sljedećih šest mjeseci plaću gradonačelnice u obliku naknade koja joj pripada jer je izgubila na izborima kao dosadašnja gradonačelnica. Kristina Križanac se odrekla naknade nakon pada proračuna za 2017.g. i gubitka vlasti i tako uštedila Gradskom proračunu preko 100.000,00 kuna. Taj je novac dobrodošao Gradu Sinju jer je vjerojatno utrošen na najpotrebitije u našem Gradu. Sada je na lokalnim izborima ponovno izabrana. Zlatko Ugrin je isto bio dogradonačelnik i doživio sudbinu Kristine Križanac i ponovno je izabran za njenog dogradonačelnika. On je isto vjerojatno poučen primjerom Kristine Križanac, odrekao se svoje mjesečne plaće od 80.000,00 kuna. Ako budu izabrani vjerojatno će naknade u novčanom dijelu donirati našim potrebitim Sinjanima.“.
S poštovanjem!
AMOKS Sinj

2 KOMENTARI

  1. SVE ČESTITKE STIPISLAVU JADRIJEVIĆU, SVI KOJI SU GA UPOZNALI KAO LJEČNIKA MOGU POTVRDITI ISTINITOST NJEGOVE LJUDSKOSTI I NESEBIČNO PREDAVANJE PACIJENTU. tOKO GA JE UPOZNAO NIKAD GA NEĆE ZABORAVITI. OVO PRIZNANJE JE ZASLUŽIO, A SINJANI MORAJU BITI PONOSNI NA SVOGA STIPU.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime