Andrej Plenković poručio hrvatskim ribarima u Savudriji da budu mirni

0

Na današnjoj sjednici Vlade, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na problem hrvatskih ribara u Savudriji

Najavio je da će se ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas popodne u Umagu sastati s hrvatskim ribarima i precizno dogovoriti načine na koje će Vlada Republike Hrvatske pružiti odgovarajuću pravnu pomoć ribarima, kako oni ne bi došli u bilo kakvu negativnu poziciju.
– Poručujem im da mogu biti mirni i da će Vlada Republike Hrvatske čvrsto ustrajati na stavovima i obvezama koje smo preuzeli, kazao je predsjednik Vlade.Podsjetivši da se Slovenija upustila u jednostranu provedbu arbitražne presude koju Hrvatska ne priznaje i koja se prema međunarodnom pravu ne može jednostrano primjenjivati, Plenković je rekao da je Hrvatska odgovorila jednakom mjerom, odnosno da je hrvatska policija izdala niz prekršajnih naloga slovenskim ribarima.
– Vodit ćemo računa o zaštiti hrvatskih interesa, hrvatskog teritorija i hrvatskih ribara. Nismo sretni zbog ovakvog scenarija, ali važno je još jednom ponoviti da se ovo događa isključivo zato što je Slovenija krenula jednostranim putem raditi ono što nije ni u duhu dobrosusjedskih odnosa ni u skladu s međunarodnim pravom. To ćemo pojasniti svim akterima u međunarodnoj zajednici. Sigurno da to nije put dijaloga i dogovora kojeg smo jasno predstavili slovenskoj strani više puta u proteklim mjesecima. Na ovaj način su oni ti koji su prenijeli međudržavni problem na konkretan život dijela naših sugrađana, što nije dobro, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

1 KOMENTAR

  1. Jadni ljudi. Iz “Vlade” ih huškaju da slobodno love do sredine zaljeva, kazne svaka po 500 eura uredno stižu, Slovenija u HR ima odvjetničke jurišnike koji naplaćuju globe, ako ne plate, ovršit će im račune, kuće, plovila, aute, gaće i morat će platit, osim što neće smjeti prijeći granicu itd a da vidim onda koja će im “Vlada” platit globe….kažu dat će im pravnu zaštitu, ne znam od čega kad ovrha dođe, a može ju u HR pokrenut svaka budala…. jadni ljudi kome vjerujete i koga slušate…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime