Nakon incidenta prije nekoliko dana kada je Anto Čović policiji prijavio da mu smrću prijeti Romilda Ćutuk, uslijedila je još jedna prijava

Podsjećamo, Anto Čović je policiji prijavio da mu Romilda Ćutuk prijeti da će ga ubiti, a da je ozbiljno shvatio prijetnje, pokazuje njegov medicinski nalaz od tog dana. Istog dana se i Romilda Ćutuk uputila na policiju te prijavila Antu Čovića za prijetnje, no detalji nisu poznati.

Nekoliko dana kasnije, točnije u četvrtak, Anto Čović je prijavio novu prijetnju te od policije zatražio zaštitu od Romilde Ćutuk. Navodno mu je Romilda Ćutuk unutar zgrade Policijske postaje Makarska uputila neverbalnu prijetnju gestikulirajući rukama. I ovaj put je Anto Čović situaciju shvatio ozbiljno te je imao određenih zdravstvenih tegoba, a medicinski nalaz priložio je uz kaznenu prijavu policiji.

Razgovarali smo s Romildom Ćutuk, no ona nije željela komentirati slučaj. Anto Čović je za portal Megamedia kazao kako ga je strah za život te da postoje određena saznanja na kojima policija intenzivno radi. Na naš upit da nam pojasni o čemu se točno radi, rekao je da postoje svjedoci koji će potvrditi detalje njegove kaznene prijave i da više od toga za sada ne može reći.

U međuvremenu PU Splitsko-dalmatinska i dalje provodi kriminalsitičko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti.