Radi li televizijski voditelj Velimir Bujanec, autor emisije „Bujica“ za HDZ, nije enigma za poznatog istraživačkog novinara Marina Vlahovića

Na portalu Dnevno, istraživački novinar Marin Vlahović napisao je opširni komentar pod naslovom „Imam dokaze, Velimir Bujanec radi za HDZ!“ u kojem iznosi brojne detalje koji ukazuju upravo na navode iz samog naslova.

Istog dana uslijedio je telefonski razgovor između Velimira Bujanca i Marina Vlahovića čiju snimku objavljujemo. Marin Vlahović u razgovoru vrlo jasno pokušava Velimiru Bujancu dati do znanja da mu je jasna uloga ovog tv voditelja. Bujanec, uvidjevši, da je Marin Vlahović dobro „naoružan“ nastoji smiriti napetosti otkrivajući brojne detalje unutar hrvatske političke desnice.

Tako Bujanec pr. tvrdi kako je kompromitirajuće materijale o srpskoj folk zvijezdi Jeleni Karleuši medijima dao nitko drugi nego otac Brune Esih, Mate Brstilo! Isto tako Bujanec pred kraj razgovora kaže i to kako ga Zlatko Hasanbegović terorizira nekakvim porukama u gluho doba noći.

Snimka je objavljena na Youtubu uz popratni tekst kojeg prenosimo u cijelosti: „Snimka koju objavljujemo, nastala je u subotu 06.04.2019. oko 9.30h. U ovom razgovoru između novinara Velimira Bujanca i istraživačkog novinara Marina Vlahovića utvrđeni su sljedeći elementi koji ukazuju na paraobavještajno djelovanje Velimira Bujanca.

https://www.youtube.com/watch?v=N43FRqkzSWU&t=71s&app=desktop

Prvo, nema nikakvih sumnji da je Velimir Bujanec slao materijale protiv Neovisnih za Hrvatsku drugih medijima. To sam Bujanec potvrđuje nekoliko puta u razgovoru. Dapače, on tvrdi kako je desnica „pukla“, te da glavni akteri međusobno podmeću jedni drugima, dok on samo prosljeđuje materijale. Bujanec se osvrnuo i na epizodu sa slanjem golih fotografija Jelene Karleuše. Za tu aferu prebacuje krivnju na Mate Brstila, oca Brune Esih. Istog čovjeka, spominje pri kraju razgovora, u kontekstu slanja materijala protiv Neovisnih za Hrvatsku. Kako bi pridobio novinara i uvjerio ga da odustane od priče, Bujanec se jada da su mu prijetili zato što je ugostio tog kolegu u svojoj emisiji. Znači, punih pet mjeseci, Bujanec šuti o prijetnjama koje je dobio, od ljudi, koji prema našim izvorima, planiraju i napade na fizički integritet i život njegovih kolega. O tome, tko mu je prijetio, zato što je u emisiju pozvao svog kolegu, poznati voditelj, morati će odgovoriti na policiji. Sada je jasno, zašto Velimir Bujanec ne radi emisije koje se bave organiziranim kriminalom, već se fokusira isključivo na dizanje nacionalnih tenzija. Namjere osoba iz tog miljea, Bujanec taji, dok kolege optužuje da su tajni agenti, provokatori i udbaši. Pritom, vješto manipulira osjećajima i stradanjem branitelja te njihovih obitelji. Razgovor koji ekskluzivno objavljujemo, potpuno razotkriva Velimira Bujanca, koji se novinaru žali i zato jer ga Hasanbegović maltretira i terorizira. Nekoliko dana kasnije, zamagljenih pogleda, obojica se javno slikaju, demonstrirajući pred obmanutom publikom, nekakvo tobožnje prijateljstvo i zajedništvo. Tokom razgovora, Bujanec pokušava otkriti motive novinara koji ga je razotkrio. Tada mu novinar postavlja i retoričko pitanje, zašto se ljudima ne kaže istina? Bujanec na to odgovora sljedećem konstatacijom. „Da sam znao kako ćeš filozofirati, ne bih te ni nazvao.“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime