U spektakularnom završnom činu, koncertom na najljepšoj pozornici iznad mora, na splitskom Sustipanu, legendarni Bajaga i Instruktori donijeli su eksploziju glazbe i emocija i obilježili kraj ovogodišnjeg festivala “S okusom soli”


Iako je nestabilno vrijeme  prve dvije večeri donijelo izazove organizatorima, uz pomoć strastvene publike i neprocjenjivog glazbenog entuzijazma izvođača ovo izdanje festivala ostaje nezaboravno.

Prve večeri Gipsy Kings, predvođeni virtuoznim gitaristom Toninom Baliardom donijeli su svoj neponovljiv spoj španjolskog flamenca, rumbe, salse i romske glazbe, stvarajući mješavinu zvukova koja je osvojila srca publike diljem svijeta tijekom proteklih četiri desetljeća. Svi prisutni su uživali u izvedbama velikih hitova poput “Bamboleo”, “Djobi Djoba”, “Volare” i mnogih drugih. noge, unatoč premještaju koncerta u zatvoren prostor zbog loših vremenskih uvjeta.
 
Drugu večer publika je bila svjedokom izvanrednog nastupa Vlatka Stefanovskog i njegovog tria, sastavljenog od Ivana Kukića na basu i Jana Stefanovskog na bubnjevima. Uz vještinu kojom je kombinirao etno, rock, jazz i blues elemente, Vlatko je oduševio publiku svojom jedinstvenom gitarskom tehnikom. Trio je izveo niz poznatih hitova poput “Jovano Jovanke”, “Kao kakao”, “Mamurni ljudi” te mnoge druge, što je rezultiralo neumornim pljeskom i pozitivnim reakcijama prisutnih.
 
No, vrhunac događanja bio je koncert Bajage i Instruktora koji je odjekivao Sustipanom, parkom s prekrasnim pogledom na more. Publika je psxjevala i uživala u izvedbama legendarnih hitova kao što su “Tišina”, “Moji drugovi”, i “Plavi safir”, uz nevjerojatan zalazak sunca kao pozadinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime