Bivši policajac iz Makarske Ivica B. koji je na splitskom Općinskom sudu pravomoćno osuđen jer je premlatio Miju Č. prilikom uhićenja, sada mora vratiti državi polovicu iznosa koji je kao odšteta dodijeljen žrtvi policijskog nasilja.

Obzirom da je u nagodbi postignut dogovor o isplati 46.600,00 kuna premlaćenom Miji Č., Ivica B. je dužan  vratiti državi 23.300,00 kuna jer je on najviše odgovoran za taj incident. Iako je žrtva policijskog nasilja u Makarskoj tvrdila da su ga osim Ivice B. tukla još 4-5 policajaca, nitko od njih nikada nije sjeo na optuženičku klupu.

Podsjećamo, Mijo Č- je prema vlastitom priznanju jedne večeri u Makarskoj u kafiću popio nekoliko piva te je, procijenivši da ne može upravljati vozilo, pozvao svog nećaka. Dok je tako sjedio u vozilu, prišao mu je Ivica B. i udario ga, kaže, dlanom po vratu, a onda ga je izvukao i nastavio tući. Potokm je priveden u Policijsku postaju Makarska gdje se iživljavanje nastavilo,a sudjelovalo je više policajaca. Prema verziji bivšeg policajca, on je uočio vozilo Mije Č. ispred kojeg se jedna majka s kolicima morala skloniti. Zaustavio je vozilo, zatražio vozačku i priveo Miju Č. upotrijebivši tzv. „polugu“ i stavivši mu lisice na ruke…

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime