Mediji su se ispunili božićnim čestitkama: Konzum Vam želi-uspješan Božić u kupovini, Merkator Vam želi-sretan Božić u kupovini, Bingo Vam želi-radostan Božić u kupovini, DM Vam želi-mirisni Božić u kupovini, CM Vam želi-kozmetički Božić u kupovini, Yisk Vam želi-udoban Božić u kupovini…

Piše: Hrvatin Tomašević

Glavno obilježje njihovih želja-jest u poveznici s potrošnjom! Nema ništa loše, da se razumijemo, u osobnoj potrošnji! Naime, da se bacate po policama, na kojima, uglavnom-leže lažnjaci, i to u vremenu kad Vam Vaša crkva želi-blagoslovljen Žuđeni Božić, u najmanju ruku je bogohuljenje! Sve me to podsjeća na: krokodile kad im se posluži omiljeni obrok! Pohlepa-grabež  samo su riječi, koje su izmislili oni, koji ne razumiju ambiciju lidera! Tako im narasta vlastito bogatstvo, bez potrebe i smisla! Ištete li sažaljenje, liderova svita Vam želi najbolji Božić ODSADA! Bezgrješni su, vidljivo je kako im olakšanje istječe iz tijela, ne trebaju podsječanja nit hvale za prošle velikodušne Božiće! Nacionalno me nezadovoljstvo očarava, stoga, bilježim se s štovanjem, posebice Hrvatskom narodu u Hrvatskoj Republici HercegBosni i onima izvan Nje, uz želju da Vam za Žuđeni Božić, uskrsne novi izborni zakon…A da VAM se prefiks ne prišulja sazadin! Čestitka za  Žuđeni Božić, onima koji ga slave- je čestitka koju samo glupani ne vide i ne razumiju!. Što bi Vas moglo spriječiti…Moji instikti su nepogrešivi…A Božić je NeObmanjiv…

Gospođe i Gospodo dozvolite, moželi se, jednom čestitkom Hrvate učiniti: bogobojaznijim-sretnijim-zadovoljnijim-nacionalno i politički svjesnijim. Stoga, okušati ću se u novoj formi kazivanja-čestitci! Što da radim? Da prekinem, kazivanje za ovu godinu? Ne bi imalo smisla! Ko’ da mi sami Bog govori kroz tipkovnicu. Izvolite: Naša stvarnost je zaleđena slika. Niti sustav, niti ljudi, ni politika, ZNA SE, ništa se ne mijenja! Narod je u traganju za izgubljenim vremenom! Godine-mjeseci-tjedni-dani-sati prolaze u optimizmu sjećanja, na izuzetnu radost života i rada! Zaogrnuti osjećajem beskorisnosti-neučinkovitosti i nečinjenja, odbacivanja svake nove ideje, kreativnog rješenja, u očekivanju smo nemogućeg! Jedini pravi Božić bi bio, da čestitar-kad bi se stvorio, iz sveizglednijeg političkog sunovrata, vrati narod u sami centar društvenog i političkog života. Ništa Vas više ne bi usrećilo, jer Božić je NeObmanjiv! Tek u nekim budućim Božićima, Hrvatski narod u BiH, može pronaći zasluženu dobrobit svog postojanja…   

Nova 2022godina: bilo bi grješno misliti da će se liderova politika-vlast mijenjati. Potpuno su sigurni kako će je još dodatno učvrstiti, a uprihodovanje povećati. Kao ne znate na čemu temeljim svoje procjene…Kao Vi niste upućeni u liderovu političku misao…Bože, šta to ja, laprdam-demokracija je! Iako Vam je dobro znano da lideromanija, najviše sliči vlastodržačkoj nemani! Ta politika će svoju kulminaciju imati u izbornoj 2022godini! Demokratski kapaciteti i kvaliteti unutar Hrvatskog naroda, kontaminirani su toksičnim zametcima lidera, puzajućim primjercima nacionalnih mališana, kao jedinom mogućom metodom-bezidejnog vladanja! Ništa to ne bi bilo zaprepašćujuće, da nismo, pri kraju prve polovice, u 21. stoljeću, zatečeni, razvojem otvorenog uma i društva i tijekom-tehnološke revolucije milenijskog doba!

U godini 2022., Hrvatskom narodu želim: da se jave glasovi novopokrenutih političkih ideja, čije programske platforme ne bi potonule, jer su na ucijenjenim grješnim strukturama, kako bi došlo do ostvarenja ustavno-teritorijalno-administrativne jednakopravnosti!

U godini 2022., hrvatskom narodu želim: prestanak liderova beskonačnog monologa, na temu europskih vrijednosti, novog izbornog zakona, dok se pritom urušava svijest o stanju nacionalnih institucija!

U godini 2022., hrvatskom narodu želim: da iz javnih i dužnosničkih poslova izbace zao duh korupcije!

U godini 2022., hrvatskom narodu želim: da odbaci strah od novog, jer bi to bio pokazatelj, da su nakon duge i iscrpljujuće borbe, u kojoj su nedemokratske sile svom snagom lomile pluralizam-suprotstavljajući ga, demokratskom duhu kod Hrvatskog čovjeka, izgubile tu bitku!

U godini 2022, hrvatskom narodu želim: da se oslobodi lideromanije i stožerne prošlosti, nek’ svom snagom slobodne volje izbora, na demokratski način izabere NOVO-da im se ne dogodi: samo se ljudi mijenjaju, a sustavi ostaju isti! 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime