Branko Dukić, HDZ-ov gradonačelnik Zadra i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra zajedno je sa svojim prijateljem i direktorom TZ grada Zadra, Mariom Palekom dodijelio gotovo 1,2 milijuna kuna novaca građana agenciji Pepermint d.o.o. iz Zagreba za propali projekt Sunset Sports Media Festival

Riječ je o bezveznom događaju kojeg je popratilo nekoliko desetaka ljudi i nešto manje novinara koji su zahvaljujući plaćenim člancima o Sunset Sports Media Festivalu pisali kao o događaju godine iako su bili svjesni da je riječ o potpunom fijasku kojeg su na kraju platili građani. Do danas je ostalo tajnom koliko je u konačnici koštao cijeli projekt kojeg su pored Grada Zadra i TZ grada Zadra financirali i TZ Zadarske županije, HTZ i mnogi drugi. Prema dostupnim informacijama, taj bezvezni projekt koštao je između 4 i 6,5 milijuna kuna, a događaj je trajao manje od 48 sati.

U nadi da ovakve propale projekte na račun građana više neće odobravati, poslali smo gradonačelniku Branku Dukiću nekoliko putanja na koja, izgleda, nije znao odgovoriti. Ne čudi njegovo nesnalaženje u odnosima s javnošću i medijima jer Branko Dukić inače ne zna što reći. Uglavnom komunicira s papirom u ruci za koji je tekst napisao primjerice Jerko Trogrlić koji o Zadru zna jednako koliko Branko Dukić o Splitu.

Kako ne bismo javnost ostavili uskraćeni za informacije, u nastavku objavljujemo putanja na koja Branko Dukić nije znao odgovoriti:

Slijedom nespornih činjenica kako su Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra sufinancirali Sunset Sports Media Festival sa gotovo 1,2 milijuna kuna koji se od 9. do 11.lipnja prošle godine održavao u Zadru, zanima me sljedeće:
1. Je li uobičajeno da dodjeljujete proračunska sredstva odnosno novac TZ grada Zadra gdje ste ujedno predsjednik, bez da imate troškovnik?

2. Je li Vam poznata činjenica da Sunset Sports Media Festival nije bio posjećen te da nije ispunio očekivanja organizatora?

3. Hoćete li kao gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra sufinancirati i 2.izdanje spomenutog događaja?

4. Jeste li zadovoljni kakav je Sunset Sports Media Festival imao učinak na Zadar kao turističku destinaciju i smatrate li da je navedeni događaj značajno doprinio promociji Zadra?

5. Kako komentirate činjenicu da organizatori spomenutog događaja kriju stvarne podatke o financiranju i da se do danas ne zna je li događaj koštao 4 milijuna kuna ili 6,5 milijuna kuna, a što proizlazi iz podataka koje posjedujemo?

6. Smatrate li da bi Turistička zajednica grada Zadra kojoj ste predsjednik trebala transparentnije poslovati obzirom na nespornu činjenicu da su o predmetnom događaju skrivali informacije od građana, višestruko prekršili zakon, a što je potvrđeno od strane Ureda Povjerenika za informiranje RH? Ako je odgovor da, što ćete konkretno poduzeti u tom smjeru?

Pitanja, vjerujemo, nisu bila teška, no gradonačelnik Dukić svejedno nije odgovorio. Ništa novo… (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime