Uklanjanje dijela sjedalica i stolova ugostiteljskog objekta “Mimoza” na Kalelargi u vlasništvu Branka Bungura zvanog Som bila je loše planirana odmazda gradskih vlasti na čelu sa slučajnim gradonačelnikom Brankom Dukićem

Tim činom Branko Dukić je otvorio Pandorinu kutiju jer se pokazalo da većina ugostitelja na Poluotoku nema regulirane pravne odnose s Gradom Zadrom ili nemaju svu potrebnu dokumentaciju poput minimalnih tehničkih uvjeta i sl.

U Dukićevom HDZ-u se ne mogu načuditi postupku svog gradonačelnika iako je i dosada svojim nepromišljenim postupcima nanio nesagledivu štetu i stranci, ali i Zadru. Nakon izvjesnog povlačenja Branka Dukića iz politike, iza njega ostaje svojevrsna pustoš u kojem HDZ teško da će više imati gradonačelnika iz vlastitih redova. Pitanje je i što Dukić ostavlja Zadranima nakon dva odrađena mandata.

Kao jedan od većih podviga, nikako uspjeha, bit će rat sa ugostiteljima na Poluotoku koji će kod dobrog dijela javnosti biti protumačen kao bezuman, nepromišljen, pa čak i djetinjast. Gradska uprava se dobrano osramotila na slučaju “Ledana” i morali su brže bolje skrenuti pozornost na nešto drugo. Bezveznjaci kojima se Dukić okružio, procijenili su da je najbolje da “plati” Branko Bungur Som. Još jedna u nizu krivih odluka koje nisu motivirane dobrobiti građana Zadra već taštinom Branka Dukića i njegovih bezveznjaka.

Zbog Bungura kojem su na početku turističke sezone onemogućili rad i tako bez posla ostavili dvadesetak ljudi, ispaštat će svi ugostitelji koji imaju posla sa zadarskom Gradskom upravom jer zakon je za sve isti, zar ne? Branko Bungur imao je Ugovor o zakupu sa Gradom Zadrom koji je istekao 31.prosinca prošle godine. U međuvremenu je od Grada Zadra zatražio produljenje ugovora što zapravo predstavlja puku formalnost. Međutim, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, čini se, nema nikakve ovlasti.

Restaurant Kompas Zadar – Restaurant – Zadar

Navodno pere ruke od svega jer da nije on taj koji odlučuje o gradskoj imovini?! Nameće se zaključak kako o svemu odlučuje Branko Dukić koji svojim ponašanjem kreira dojam kod građana da su mu osobni obračuni važniji od boljitka grada i podizanja kvalitete života u Zadru. Potpuno je neodgovorno i neprihvatljivo da Grad Zadar primjenjuje selektivni pristup te se na taj način obračunava sa nepoćudnima , a nekim drugima toleriraju nezakonitosti. Kafić “Mimoza” je na istom mjestu već desetljećima, samo su se mijenjali zakupci. Kafić Mimoza za razliku od brojnih drugih ugostiteljskih objekata nije zakrčio ni trg, ni ulicu niti dvorišta crkava. Takve Grad Zadar tolerira, a na Branku Bunguru trenira represiju uz pomoć jataka sa okruglim pečatima. Dokad?

Dodajmo i to kako je u javnost izašla informacija koju je dio medija i objavio da je početkom godine došao Dukićev emisar i tražio 7.000 eura da se Bunguru ne diraju stolovi i sjedalice?! Pandorina kutija je širom otvorena…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime