Župan Komadina svojim nesmotrenim ulagačkim potezima troši novce proračunskih obveznika na megalomanske projekte, upitne ekonomske isplativosti, po uzoru na zagrebačku žičaru, zanemarujući pritom potrebe Gorana, poručio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine

U zadnjem rebalansu PGŽ-a od gotovo 35 milijuna kuna viška nenamjenskih prihoda punih 12 milijuna kuna odvaja se za Platak, pritom valja napomenuti da je za isti u ovoj godini planirano ulaganje od 22,6 milijuna kuna. Ukupno je uloženo više od 150 milijuna kuna u Platak. 

Da je župan Komadina istom dinamikom ulagao u razvojne projekte po jedinici lokalne samouprave u Gorskom kotaru mogao je minimizirati demografski egzodus jer je ovaj kraj između dva popisa izgubio jedan svoj grad, punio bi županijski proračun, potaknuo bi pozitivan gospodarski puls….

Ovako ulaže u projekt upitne ekonomske isplativosti, zapošljava nešto manje od 30 osoba i to na području s jednim ili nijednim stanovnikom. Tim novcem s kojim Platak raspolaže svaki bi grad i općina u Gorskom kotaru imali odavno razvijenu mrežu sanjkališta. U Općini Fužine već bi realizirali odavno planirani projekt Alpine Coaster kojeg će Župan naprosto preseliti na Platak i time će namjerno osiromašiti Fužine za jedan kvalitetan turistički sadržaj jer očito im nedostaje ideja i inovativnosti.

Valja spomenuti kako Platak raspolaže s oko 15-tak snježnih topova, dok gradovi i općine u Gorskom kotaru nemaju niti jedan. Uz to, na Platku se ulaže u južnu padinu gdje im ni snježni topovi neće pomoći zbog klimatskih promjena.

„Da bi ispunio sva svoja izborna obećanja dana Goranima župan Komadina trebao je uložiti još duplo u protekom mandatu. Pozivam ga da obiđe goranske objekte kojima upravlja Županija. Tad će vidjeti da ni korisnicima za koje je zadužen ne pruža kvalitetnu podršku.“ – kazao je Bregovac,

Jedan od primjera gdje Županija nema sluha je osiguranje prijevoza djeci koja žive do 3 km udaljenosti od osnovne škole. Naime, prema viđenju Županije djeci koja živi do 3 km udaljenosti od osnovne škole ne treba osigurati prijevoz jer je to „nad-standard“. U ovom slučaju Općina Fužine izdvaja financijska sredstva kako bi osigurala prijevoz i djeci koja žive do 3 km udaljenosti od osnovne škole o čemu bi trebala brinuti Županija.

„Kada župan bude obilazio derutne objekte kojima upravlja Županija u Gorskom kotaru pozivam ga da ih obiđe pješke po kiši, uz visok snijeg i temperaturu ispod nule ili u podne tijekom ljeta uz visoke temperature. Osigurat ćemo mu pregled objekata da ne hoda više od 3 km što je „standard“ koji Županija osigurava našoj djeci.“ – rekao je Bregovac. Uz to, Županija u više od godinu dana nije bila u stanju dogovoriti mrežu autobusnih linija kojim se bi se osigurao prijevoz goranskim učenicima, studentima i radnicima.

„Župan Komadina uz nesmotrena ulaganja zakazao je i u provođenju načela socijaldemokracije. Nebriga za djecu, zanemarivanje zdravstvene skrbi i potreba Gorana, ignoriranje demografskog egzodusa…samo je dio što Župan pokušava komunikacijski maskirati pa i Platak razvija pod okriljem tvrtke Goranski sportski centar gdje Goranima, točnije Delnicama od silnih milijuna pripadne crkavica. Po sličnom se principu izdvaja i za kapitalne projekte koji nasušno trebaju Gorskom kotaru.“ – zaključio je Bregovac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime