Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak: čvor Sveti Rok-Gračac-Obrovac-Karin-Smilčić-čvor Zadar Istok); zbog obaveznog silaska sa autoceste kolona na naplati Posedarje u smjeru Zagreba duga je oko 4 km, a kolona na naplati Sveti Rok u smjeru Dubrovnika oko 1 km, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, izvještava Hrvatski autoklub

Samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8). Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na:

  • državnoj cesti DC1 Borje-Klapavice
  • autocesti A7 između čvorova Rijeka Istok i Šmrika
  • Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime