Jučer smo na Viru svjedočili užasnom požaru koji je u jednom trenutku zaprijetio i kućama u Lozicama, a dio stanovnika iz najugroženijih kuća je evakuiran

U gašenju požara sudjelovali su svi osim vatrogasaca DVD Vir. To je porazna, neoboriva činjenica kao što je i činjenica da predsjednik nedavno formiranog virskog DVD-a Rajko Radović prima plaću, a na požarištima ga nema. Zahvaljujući vatrogascima iz Privlake, Nina, Zadra itd., požar je lokaliziran, potom i ugašen. Izbjegnute su ljudske žrtve, zaštićena je imovina. Za vrijeme trajanja požara, vatrogasno vozilo DVD Vir bilo je parkirano ispred jednog općinskog poduzeća.

O požaru na Viru izvijestili su svi nacionalni mediji, baš kao i lokalni, no posljednji među njima bio je Virski list. Jasno nam je da Virski list služi za promociju općinskih vlasti s posebnim naglaskom na nametnutog posebnog savjetnika, inače dobrog znanca policije i suda. Zbog smanjenog manevarsko prostora rasipanja općinskih novaca na druge medije kao što je to bio slučaj dosada, posebnom savjetniku i njegovim jatacima Virski list služi za svojevrsnu kontrolu štete. Tako, primjerice, dok Vir gori, glavna vijest u Virskom listu je koncert Magazina. Nakon objave vijesti o požaru na Viru, Virski list ubrzo donosi najavu festivala mladih glazbenika. Čitajući Virski list, neupućenom čitatelju bi se moglo učiniti da na Viru teku samo med i mlijeko.

Zašto Virski list još jučer nije objavio očitovanja načelnika i predsjednika DVD Vir o nefunkcioniranju virskih vatrogasaca? Takvom uredničkom politikom dovode u pitanje svoj opstanak ili makar aktualnog urednika i njegovih suradnika, ako ih ima.

Jučerašnji požar na Viru komentirao je za portal Megamedia općinski vijećnik Frane Vučetić. – Zahvaljujem se gasiteljima iz Privalake, Nina, Zadra kao i pilotima kanadera i Air tractora koji su nesebično nadljudskim naporima lokalizirali i ugasili požar. žalosno je, s druge strane, da tek osnovani virski DVD ne funkcionira iako su djelatnici na čelu sa predsjednikom Rajkom Radovićem na plaći. Poput pijanih milijunaša, aktualni načelnik, posebni savjetnik i ostale štetočine razbacuju se općinskim novcima kao što je to slučaj i sa Virskim listom i njihovim urednikom i novinarom Kažimirom Škrbićem koji je vijest o požaru objavio zadnji i to kada požara više nije ni bilo. S takvim nakaradnim upravljanjem ljudskim sudbinama i novcima žitelja Vira uskoro će doći kraj i to mogu jamčiti, kazao je Frane Vučetić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime