U organizaciji Turističke zajednice grada Zadra koju još uvijek vodi Mario Paleka, politički podoban kadar gradonačelnika Branka Dukića, jučer je nakon pet dana završen festival mesa neoriginalnog naziva “Meat Me”

Pet dana su odabrani ugostitelji i kuhari pripremali jela od mesa i posluživali ih na tržnici. U Zadru kao mediteranskom gradu otprilike na sredini Jadrana, Mario Paleka i njegovi suradnici nisu promovirali zdravu hranu, pr. jadransku srdelu, lokardu, skušu i riblje specijalitete već meso, hamburgere i sl. Istini za volju, TZ grada Zadra promovira ribu, ali ne kroz dalmatinsku kuhinju već kroz tradicionalnu japansku kuhinju u sklopu Tuna, Sushi & Wine festival.

O Meat Me festivalu su gotovo svi zadarski mediji čije je predstavnike Mario Paleka pošteno počastio prije samog početka petodnevne manifestacije, pisali u superlativu. Zanimljivo, o propalom projektu Harley Days susretu u Zadru, mediji nisu napisali ni riječi iako su TZ grada Zadra kao i sam Grad Zadar sudjelovali u organizaciji i troškovima.

U međuvremenu, redakciji portala Megamedia javili su se neki od zadarskih ugostitelja glasno negodujući zbog, kako kažu, nelojalne konkurencije koju im nameće neponovljivi Mario Paleka. – Otkad je Meat me festival postao isključivo komercijalni projekt u kojem se nekome osiguraju apsolutno svi uvjeti za rad, a onda ti koji rade ugostiteljstvo stave sramotno visoke cijene kao da se radi o nekom luksuznom restoranu? Ta tvrtka P…c doveze svoju karijolu, roštilje i odmah postanu ugostitelji sa svim beneficijama. A kako bi bilo da se nama drugim ugostiteljima u ovom gradu organizira nešto ispred objekata ionako mrtvog poluotoka pa ćemo i mi isto. Uređenje, program, glazba, udruže se sa Stojakovićem i rugaju se svima nama koji cilu godinu preživljavamo. Nek’ se srame svi odreda, napisao nam je jedan od ugostitelja.

Dio zadarskih ugostitelja, pogotovo on ih koji posluju na Poluotoku, drže da je ovakav festival nekorektan prema njima. – Tijekom posljednjih pet dana tog festivala, imali smo pad prometa od gotovo 40%. Mislim da to nije pošteno prema nama koji ipak plaćamo lokalne poreze, najam prostora i ostala davanja. Svaki dan je borba za sebe, za plaće radnicima, a onda nam taj Paleka u srce Poluotoka stavi festival mesa, angažira muzikante, sve hvala Bogu, o trošku građana Zadra, a nama posao pati, kazao nam je jedan od ugostitelja.

Kada je u pitanju Mario Paleka, ne treba ništa čuditi. Aktualni direktor Turističke zajednice grada Zadra ostat će upamćen po brojnim propalim projektima, ali i po tome da zapravo nitko nema hrabrosti inicirati njegovu smjenu u cilju sprječavanja daljnje štete. Među onima koji Maria Paleku ne mogu ili ne smiju kritizirati su i gotovo svi gradski vijećnici bez obzira na stranačku pripadnost. Kad tome pridodamo neskrivenu zaštitu Branka Dukića, da se zaključiti kako je Mario Paleka kojeg u HDZ-u zovu još i “gradonačelnik u sjeni” nedodirljiv.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime