Prije nekoliko dana su četiri muškarca nasrnula na čovjeka u centru Zagreba, dobro ga izmlatili, odnijeli mu ukupno 400 kuna i patike koje je imao na nogama

Policija je ubrzo uspjela doći do dvojice počinitelja koje je uhitila, a u međuvremenu je i DORH objavio priopćenje o nemilom incidentu kojeg u nastavku objavljujemo.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 19. prosinca 2021. ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1986. i 1985.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavka 1. Kaznenog zakona, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika”, piše DORH.

“Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 19. prosinca 2021. u Zagrebu, s nepoznatim muškarcem i nepoznatom ženom, u zajedničkoj nakani da se domognu tuđeg novca i vrijednih predmeta, prišli oštećeniku te ga udarali rukama i nogama po tijelu. Kada je oštećenik uslijed udaraca pao na tlo, okrivljenici su mu, osnovano se sumnja, iz stražnjeg džepa hlača izvadili i uzeli novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem (iznos od 400.00 kuna) te mu s nogu uzeli tenisice i potom pobjegli”, piše DORH.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a), koji je prihvaćen te je okrivljenicima određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime