U nedjelju, 16. travnja u 18.20 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su obavljajući kontrolu u prometu uočili motocikl Aprilia splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac bez zaštitne kacige te je kroz raskrižje prošao za vrijeme trajanja crvenog svijetla za njegov smjer kretanja

Policijski službenici su ga pokušali zaustaviti naredbom svjetlosnih i zvučnih signala. Vozač se oglušio na naredbe te ubrzao i nastavio vožnju.

Poduzimajući mjere traganja za vozačem, policijski službenici su na predjelu Mustapstana, na makadamskom putu ubrzo pronašli vozača.Utvrđeno je kako vozač izazvao prometnu nesreću jer brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te vidljivosti, uslijed čega je motociklom udario u zemljani nasip nakon čega je skupa s motociklom pao na tlo.

Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozlijede, nakon čega je doveden u službene prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su kako je motociklom upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,09 promila te pod utjecajem droga.
 Vozač je jučer prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 12 dana.
U ponedjeljak, 17. travnja u 00.10 sati u u Zadru u Ulici 4. Gardijske brigade policijski službenici Policijske postaje Zadar su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka kojim upravljao 24-godišnji vozač. Utvrđeno je kako vozač nije koristio sigurnosni pojas te je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,23 g/kg.
Obavljenim testiranjem na prisutnost droge u organizmu, 24-godišnjak je bio pozitivan na prisutnost droge te je uhićen i priveden u policijsku postaju gdje je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je počinio i prekršaj iz Zakona o prebivalištu.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometu na cestama te Zakona o prebivalištu, jučer mu je na Općinskom sudu u Zadru određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.

Također, u ponedjeljak, 17. travnja u 10.50 sati u Bibinjama policijski službenici zaustavili su 54-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom zadarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita, a nešto kasnije u 11.15 sati u Zadru u Ulici Bleiburških žrtava zaustavili su 38-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka koji je sudjelovao u prometu za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog počinjenih prekršaja i sprječavanja  daljnjeg ugrožavanja sigurnosti u prometu oba vozača su isključena iz prometa te dovedeni u prostorije policije.
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, obojica su jučer uz optužen prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje im je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju do 10 dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime