Prije nekoliko dana objavili smo informaciju kako je načelnik općine Starigrad Krste Ramić (HDZ) podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela onečišćenja okoliša

Naravno, riječ je o predstavi za javnost jer se vrlo dobro zna tko je taj „nepoznati“ počinitelj kao što se zna i tko je nadležan za rješavanje takvih problema. To sigurno nije policija već nadležne službe i  inspekcije. Teško je za vjerovati da će policijski službenici PU Zadarske istraživati čija su go…a u moru i stoga kaznena prijava predstavlja tek loš pokušaj onoga što u narodu zovu „muko moja, prijeđi na drugoga“.

Krste Ramić, načelnik općine Starigrad

U međuvremenu bi Krste Ramić kao načelnik općine Starigrad trebao podnijeti još nekoliko kaznenih prijava na tragu nedavne prakse i to protiv, ovaj put, poznatog počinitelja, obitelji Ante Jukića odnosno obiteljskog ugostiteljskog obrta „Marin“ u formalnom vlasništvu njegove supruge.

Ante Jukić je općinski vijećnik još od 1993.godine, a ujedno je i član Povjerenstva za dodjelu koncesijskih odobrenja u općini Starigrad. Poznavatelji lokalnih političkih prilika kažu kako mu je najveći intelektualni napor u vijećničkoj karijeri dizanje ruke jer se nitko ne sjeća da je na Općinskom vijeću ikada nešto i kazao.

Ugostiteljski obrt Jukićevih nalazi se na samom moru još od listopada 2000. na čestici zemlje 3285 k.o. Seline. Riječ je o čestici zemlje na kojoj se nalazi kamp „Pisak“ u vlasništvu općine Starigrad, a kojeg je povoljno unajmio Šime Bucić. Zanimljivo, riječ je o čestici zemlje koja se proteže na  12.310 m2, no obitelj Jukićevih je dodijeljen dio te čestice za ugostiteljski objekt?!

Općina Starigrad dala je u zakup Šimi Buciću, između ostalih, i česticu 3285, a na kojoj se nalazi i ugostiteljski objekt obitelji Ante Jukića
Riječ je o velikoj čestici zemlje koja se prostire na više od 12 tisuća metara četvornih i nije jasno kako je na istoj čestici zemlje dio mogla u zakup dobiti i obitelj Ante Jukića

Na primjeru Jukićevih se zorno vidi da su najveći zagađivači u općini Starigrad korisnici prostora u vlasništvu same općine. Jedan od primjera je i spomenuti ugostiteljski objekt koji nema ni biopročistač, a ni separator masti iako se bave uslugom pripravljanja masne hrane. Neshvatljivo je da se na pomorskom dobru može tako nešto raditi kada se zna da je Ante Jukić i općinski vijećnik i član Povjerenstva za dodjelu koncesijskih odobrenja.

Ugostiteljski objekt obitelji Ante Jukića nalazi se na pomorskom dobru. Zanimljivo, nema dostupnih službenih podataka da Jukići općini plaćaju naknadu za pomorsko dobro?!
U ovom se ugostiteljskom objektu priprema masna hrana, ali nemaju separator masti

Ovo očito nije slučajnost već praksa u općini Starigrad u kojoj vlada načelnik Krste Ramić u svom posljednjem mandatu zbog sumnje u kriminal i doista je teško povjerovati da će bilo što poduzeti. Primjerice, u svom posljednjem mandatu bi načelnik Ramić trebao raskinuti štetne ugovore sa zakupcima kampova i to zbog nepoštivanja ugovora tim više što općina nije vlasnik ni električnog ni vodovodnog priključka na zemlji koju je dala u zakup. To dovoljno govori o stvarnoj brizi načelnika i općinskih vlasti o općinskoj imovini.

5 KOMENTARI

  1. Isto pitanje se moze postaviti za Basku Vodu.Cime su to obitelji Roscic i Vidulin osim lopovluka zaduzili Basku Vodu da im rodbina ima desetke koncesija?
    Svaka opcina ima mafijaske obitelji,doslovno svaka.

  2. Što je vaš informator s tim svojim spoznajama čekao dosad? Jeli problem u tome što su ova dvojica spomenutih iz Selina? Znali vaš informator da neke obitelji teroriziraju ovo selo i ovaj kraj već 70 godina i žive na grbači ovog naroda? Ako ima muda neka imenuje i gospodu iz Starigrada koji su uzurpirali javne površine, plaže, obale? Ne branim nikoga, ali Jukić i Bucić su najmanji problem ove općine to se lako riješi ili mislite da su oni nepismeni primitvci i udarate u najslabiju kariku?

  3. A, ludilo. No. problem je što Vi zagrizete, onda Vas od gore poklope i priča gotova….Lako dokazivo, slučaj izvjesnog popa/dona koji je ne na plaži, već u moru napravio kuću s PVC otvorima na mjestu mlinice iz 15 stoljeća…..Odnosi se na zemlju zvanu Kapeć, mjesto Podaca/Zaostrog, o kojoj ste zdušno pisali, pa onda utihnuli……..Pop u međuvremenu napravio krov. Urnebesno. Dakle, svaka priča ima svoju cijenu….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime